Χορος

Χορεύοντας γυμνοί στους δρόμους του κόσμου

Ο Jordan Matter αποδεικνύει την αρμονία του γυμνού σώματος στο πρότζεκτ «Dancers After Dark»

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328342-678618.jpg

Από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο και από το  Μόντρεαλ στο Παρίσι, οι γυμνοί χορευτές του Jordan Matter απέδειξαν πως το γυμνό σώμα μπορεί να είναι πλήρως αρμονικό και όμορφο με το περιβάλλον του. Ο Αμερικανός φωτογράφος δημιούργησε το πρότζεκτ «Dancers After Dark», κατά το οποίο δεκάδες χορευτές κατέκλυσαν τους δρόμους μεγαλουπόλεων σε όλο τον κόσμο και χόρεψαν γυμνοί, απαλλαγμένοι από κάθε αίσθηση ντροπής ή φόβου. Το πρότζεκτ κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.  

Οι χορευτές πόζαραν στον φακό του Matter γυμνοί μόνο για 40 δευτερόλεπτα κάθε φορά καθώς πρώτα  είχαν βρει την πόζα τους φορώντας ρούχα. Στόχος του να εκφραστεί μέσα από τις φωτογραφίες η «ιδιαίτερη επιμονή» των χορευτών στα σώματα τους καθώς και την ανάγκη τους για δέσμευση σε μια ζωή γεμάτη πάθος. Ήθελε οι χορευτές να αφεθούν πλήρως ελεύθεροι στους δρόμους χωρίς ψίγμα φόβου να αποτύχουν.  

κκ

Στην εισαγωγή του βιβλίου του αναφέρει: “Δούλεψα για το «Dancers After Dark» εξαντλητικά για δύο χρόνια. Συγκεκριμένα ήμουν εξαντλημένος κάθε εβδομάδα. Φωτογράφισα εκατοντάδες καταπληκτικούς χορευτές σε διάφορες πόλεις σε πολλές χώρες. Ήταν η πιο δημιουργική εμπειρία της ζωής μου και πραγματικά στενοχωριέμαι να βλέπω ότι ήρθε στο τέλος της.»

Περισσότερα εδώ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ