Εικαστικα

Η κατάκτηση του Διαστήματος

Μια έκθεση-ταξίδι στο μέλλον της Ανθρωπότητας στο Διάστημα

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 474
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
63668-140997.jpg

Όποτε κοιτάω τα άστρα αναρωτιέμαι τι να υπάρχει εκεί έξω, μακριά από τη Γη. Να υπάρχει ζωή; Πόσο μεγάλο να είναι το σύμπαν; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος και πότε; Απαντήσεις σε όλα αυτά και σε πολύ περισσότερα θα μας δώσει η εξαιρετική έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος», από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με το Mada Tech: Εθνικό Μουσείο Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ, που θα παρουσιαστεί στον Ελληνικό Κόσμο.

Η έκθεση, που μοιάζει περισσότερο με ταξίδι στο Διάστημα, θα μας ξεναγήσει αρχικά στις ιστορικές πρώτες αποστολές της ανθρωπότητας. Από τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο Sputnik 1 μέχρι τη διαστημική κάψουλα Vostok 1, που έθεσε τον Γιούρι Γκαγκάριν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Επόμενη στάση η Σελήνη. Εκεί, θα «μυρίσουμε» το δορυφόρο της Γης σε ένα έκθεμα που αναπαράγει τη χαρακτηριστική μυρωδιά της πυρίτιδας και θα δούμε μια κατοικία στη Σελήνη για τέσσερις αστροναύτες, αλλά και έναν ανελκυστήρα Διαστήματος που θα εξυπηρετούσε τη μεταφορά υλικών. Θα δούμε τους αστεροειδείς και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια «επική καταστροφή» του πλανήτη μας και, τέλος, θα εξερευνήσουμε τον Άρη, τον Κόκκινο Πλανήτη, ο οποίος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες συγκριτικά με τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος να φιλοξενεί ζωή. Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι μπορεί να εποικηθεί. Εμείς, μικροί και μεγάλοι, μέσα από μια διαδραστική κονσόλα, θα μπούμε σε τροχιά γύρω του και θα περιηγηθούμε σε σπηλαιώδεις κρατήρες, τεράστια ηφαίστεια και απέραντες κοιλάδες, ό,τι θα δουν με τα μάτια τους οι επόμενοι πρωτοπόροι του Διαστήματος. Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης η Athens Voice.

n

n

n

n

n

Info: Από 22/3, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 2540000, www.hellenic-cosmos.gr. Ενήλικες €7, παιδιά €4, οικογενειακό εισιτήριο (2 ενήλικες + 2 παιδιά) €20. Προπώληση: Ελληνικός Κόσμος, καταστήματα Public

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ