- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ο Σέντρικ Μπουτελιέ έρχεται στη Μύκονο
Εικόνες από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και τη Σαγκάη
Η έκθεση του Σέντρικ Μπουτελιέ θα βρίσκεται στην Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι στη χώρα της Μυκόνου από τις 12 Ιουλίου.
Ο Σέντρικ Μπουτελιέ ταξίδεψε στον κόσμο και πέρασε από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Τόκιο και τη Σαγκάη, για να μαζέψει από αυτά τα μέρη πολλές και διαφορετικές εικόνες και αναμνήσεις. Αυτές ο πολύπλευρος καλλιτέχνης, που είναι ζωγράφος, φωτογράφος και γραφίστας, ήρθε στη συνέχεια να ενώσει δημιουργικά με τον δικό του μοναδικό τρόπο.
Έτσι τώρα, από τις 12 Ιουλίου, είμαστε σε θέση να έρθουμε σε επαφή με το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, αφού τα έργα του θα φιλοξενηθούν στην Kapopoulos Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι στη χώρα της Μυκόνου. Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κανείς στην έκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη είναι ξεκάθαρα η πολυχρωμία της, η οποία έρχεται να μας μεταφέρει στις μεγαλουπόλεις που επισκέφτηκε, μέσα από μία αφαιρετική σκοπιά.
Ο Μπουτελιέ έρχεται να αποδώσει το περιβάλλον και την καθημερινότητά μας, μέσα από τον συνδυασμό πολλών διαφορετικών τεχνικών. Συγκεκριμένα, στη Μύκονο θα συναντήσουμε ψηφιακές φωτογραφικές συνθέσεις, τις οποίες έχει τυπώσει σε αλουμίνιο, αλλά και εμπλουτίσει με κολάζ, σχέδια, ετικέτες και υδατογραφίες, που καλύπτονται από διάφανη ρητίνη.
Ο ίδιος σχολιάζει για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί εντός της τέχνης του: «Η αφαιρετική τεχνική που μεταφέρω μέσα από τη ζωγραφική μου αντανακλά τον εσωτερικό μου εαυτό, την ύπαρξη μου. Με γοητεύει η ιδέα να ανασύρεται χωρίς φραγμούς το υποσυνείδητό μου που περιλαμβάνει την αμφιβολία, τη θλίψη, αλλά και τη λαμπερή μου πλευρά. Όλα αυτά τα κομμάτια είναι οι διαφορετικές πλευρές του εαυτού μου, που συνυπάρχουν και άλλοτε έρχεται η μία στην επιφάνεια και άλλοτε η άλλη».
Ποιος είναι ο Σέντρικ Μπουτελιέ:
Ο Σέντρικ Μπουτελιέ γεννήθηκε το 1970 στη Γαλλία και σπούδασε πλαστικές τέχνες και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence.
Οι τρεις βασικές έννοιες-κλειδιά στο έργο του είναι το χρώμα, το υλικό, η κίνηση. Ο Γάλλος καλλιτέχνης ξεχνά όλους τους ακαδημαϊκούς κώδικες και την επεξηγηματική χειρονομία και εκφράζει τον εαυτό του με αφηρημένα έργα ζωγραφικής και γκράφιτι, τοποθετώντας τα συναισθήματα στην καρδιά της σύνθεσης. Ο αυτοσχεδιασμός και η φαντασία χαρακτηρίζουν τη δουλειά του που κερδίζει τη ματιά του αποδέκτη της.
Είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης. Ένας αλχημιστής των χρωμάτων και των διαφορετικών τεχνικών. Το 2009, πλησίασε το Street Art χρησιμοποιώντας σύμβολα, γκράφιτι, στένσιλ και αφίσες. Η καλλιτεχνική του έκφραση είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα σύγχρονης φωτογραφικής προοπτικής, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Εγκαίνια έκθεσης: 12 Ιουλίου, 20:30
Διάρκεια έκθεσης: Έως και τις 18 Ιουλίου
Ενόπλων Δυνάμεων 15, Κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος
2289027005
www.kapopoulosart.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής Giovanni Barracco
Ο Κ. ΒΗΤΑ μιλά για τον χρόνο, τη ζωγραφική και τη νέα του έκθεση
Το έργο του καλλιτέχνη εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο
Το σπίτι ως συνθήκη προσωρινότητας και τόπο μεταμόρφωσης
Το «Πορτρέτο του κόμη-δούκα του Ολιβάρες» χρονολογείται περίπου στο 1626
Στην Παλαιά Βουλή, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ξετυλίγει τα 110 χρόνια που γέννησαν τη σύγχρονη πρωτεύουσα
Ο Θανάσης Χονδρός, η Αλεξάνδρα Κατσιάνη, η θεωρία «1 + 1 = 1» και ένας αποχαιρετισμός
Ο Έλληνας street artist τιμά την αεροδιαστημική κληρονομιά της πόλης του Τέξας
Η Upper Ankyle παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση για τη μνήμη, τη μετάβαση και τον ασταθή χρόνο του παρόντος
Η τέχνη βγαίνει από τα όρια μιας γκαλερί και κυκλοφορεί μέσα στην πόλη
«Κάθε αντικείμενο που δημιουργεί κάποιος έχει διττή χρηστικότητα: στην καθημερινότητα και στην ψυχή»
Η Φθινοπωρινή Δημοπρασία Νεοελληνικής Τέχνης της VERGOS Auctions πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 18:00
Η μεγάλη, εντυπωσιακή και μαζί ποιητική έκθεση παρουσιάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη του έκθεση στην γκαλερί Δυο Χωριά, ο κορυφαίος Έλληνας εικαστικός επιστρέφει με τη δεύτερη ατομική του έκθεση «Βαθιά δραματική τέχνη» για να μας παρουσιάσει τον κόσμο του.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Μόνο η ακτογραμμή μένει» στο πλαίσιο των 61ων Δημητρίων
Η Σοφία Αθανασούλια και η Ελένη Παλόγου διερευνούν τα όρια ανάμεσα στο σώμα, την τεχνολογία και το περιβάλλον
Η έκθεση στη Roma Gallery, που αποτελεί κάτι σαν αναδρομή στην πρόσφατη δουλειά του, συγκεντρώνει ζωγραφικά έργα από τρεις σειρές έργων του Issachar
Η ηχητική εγκατάσταση του Γάλλου καλλιτέχνη, που μετατρέπει το νερό σε μουσική, εκτίθεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο, εγκαινιάζοντας το Onassis Mandra
Περισσότερα από 60 έργα παρουσιάζονται σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.