Εικαστικα

Η «Συμμορία με τα μωρά» έχει μέλη 70 πολικά αρκουδάκια

Χορεύουν καν-καν και κάνουν κούνια πέρα δώθε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάολα Πίβι
Πάολα Πίβι / © Attilio Maranzano

Η νέα εγκατάσταση της Πάολα Πίβι στην γκαλερί Perrotin στη Νέα Υόρκη.

Στον επάνω όροφο της αίθουσας τέχνης Perrotin στη Νέα Υόρκη, 70 πολικά αρκουδάκια κάνουν τούμπες και αγκαλιές. Τα δημιούργησε και τα έβαλε επακριβώς σε συγκεκριμένες θέσεις και στάσεις η «μαμά» τους, η καλλιτέχνης Πάολα Πίβι (Paola Pivi).

Επιδεικνύουν τα πολύχρωμα ιριδίζοντα φτεράκια τους, χορεύουν καν-καν και κάνουν κούνια πέρα δώθε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πίβι προχωρά σε εγκατάσταση με πολύχρωμες αρκούδες που «έχουν» πτερωτό τρίχωμα.

pp9.jpg


Έχει κάνει πολλές φορές μεγάλης κλίμακας αρκούδες, αντλώντας έμπνευση από τη μια πλευρά από την Ινδία και από την άλλη, από το προηγούμενο «σπίτι» της, την Αλάσκα. Αυτή όμως η «συμμορία με τα μωρά» ζει σε έναν κόσμο γεωγραφικά ακαθόριστο. Τα πεισματάρικα πλασματάκια έχουν βγάλει πτερωτό τρίχωμα για να επιζήσουν στους πόλους οι οποίοι λιώνουν.

1_-_paola_pivi_0.jpg

«Η εγκατάσταση "Είμαστε η συμμορία με τα μωρά" αντλεί από το προσωπικό αφήγημα της Πίβι» εξηγεί η επιμελήτρια της έκθεσης και συγγραφέας Τζαστίν Λούντβιγκ. «Ειδικά, από την αισθητική του γονιού.

Η Πίβι εμπνέεται από αντικείμενα-μινιατούρες που άρχισαν να κατακλύζουν το περιβάλλον της όταν ήρθε στη ζωή ο γιος της. Όταν έγινε μητέρα, το μέγεθος των αντικειμένων γύρω της άρχισε να συρρικνώνεται για να ταιριάξει στις ανάγκες του γιου της. Το κάθε τι έγινε γλυκούλι και πολύτιμο. Είναι μια συνεχής υπενθύμιση της αβεβαιότητας και της ευθύνης. Όπως τα παιδιά των ανθρώπων, αυτά τα μωρά αρκουδάκια - μέσα στην αγριότητά τους - χρειάζονται προστασία» καταλήγει.

Η έκθεση με τη «συμμορία» είναι επισκέψιμη στην Gallerie Perrotin (Orchard Street αριθμός 130) έως τις 8 Ιουνίου.

Paola Pivi - Perrotin gallery, New York 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ