Εικαστικα

Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Μανουσάκη στη Σύρο

Στο πλαίσιο του θεσμού «Σύρος - Πολιτισμός 2017»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
361603-748613.jpg

Στο πλαίσιο του θεσμού «Σύρος - Πολιτισμός 2017» θα παρουσιαστεί από την 1η Ιουλίου η ατομική έκθεση της Φωτεινής Μανουσάκη στην αίθουσα τέχνης «Εμμανουήλ Ροίδης», στην Ερμούπολη Σύρου, σε επιμέλεια του Γιάννη Παπαφίγκου.

Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται τη ζωγραφική σαν ένα τρόπο έκφρασης συναισθημάτων μέσω της εικόνας. Και όταν συμβαίνει και μπαίνουν στην άκρη η κριτική και ο φόβος για το μέλλον του έργου, τότε το έργο που αναδύεται έχει ψυχή. Υπάρχει αυτόνομα, δεν χρειάζεται ταυτότητα κι εξηγήσεις. Έχει κατά κάποιο τρόπο ξεφύγει και από τον ίδιο το δημιουργό του. Ενώ είναι αντικείμενο έχει πνοή. Και επικοινωνεί με το περιβάλλον, συνομιλεί με το θεατή του κι αυτό είναι που συγκινεί στα έργα τέχνης.

Η Φωτεινή Μανουσάκη γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955 και κατάγεται από την Κρήτη. Σπούδασε ζωγραφική από το 1974 έως το 1977 στη Σχολή Βελουδάκη, με καθηγητές το Θεόδωρο Πάντο και το Σπύρο Κουκουλομάτη. Εργάστηκε για μεγάλο διάστημα σε αθηναϊκή γκαλερί, διοργανώνοντας εκθέσεις ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στο ΣΥΝ, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Τεχνόπολη κ.ά. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και ζει στην Αθήνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 19.00 ενώ θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 11.00 ως τις 14.00 και από τις 19.00 ως τις 22.00 ως τις 9 Ιουλίου.

Αίθουσα τέχνης «Εμμανουήλ Ροίδης», Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη - Σύρος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ