- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης παρουσιάζει ένα εκτός έδρας project
Με την έκθεση «Mind Mischief» θέλει να αποδώσει ένα κολλάζ πληροφοριών πολλαπλών αναγνώσεων
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την εκτός έδρας ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Βασμουλάκη με τίτλο «Mind Mischief». O Αλέξανδρος Βασμουλάκης εξερευνά την μη-παραστατατική ζωγραφική, τα ασαφή όριά της και το felix culpa. Η δουλειά του αποκαλύπτει ένα διφορούμενο όριο ανάμεσα στο υπάρχον και το μη υπάρχον, τη φιγούρα και την απουσία της, το πραγματικό και το φαντασιακό. Ο καλλιτέχνης τραβά τον θεατή σε έναν κόσμο φτιαγμένο από παράδοξα και δυνατότητες, παρά αντικειμενικότητες και διαβεβαιώσεις.
Θέλοντας να αποδώσει ένα κολλάζ πληροφοριών πολλαπλών αναγνώσεων, ο Α. Βασμουλάκης προσθέτει αναρίθμητα στρώματα απεικονίσεων στον καμβά. Χρησιμοποιώντας στοιχεία κυβισμού και αφηρημένου εξπρεσιονισμού, σε συνδυασμό με καρτούν αναφορές, δημιουργεί συνθέσεις βασισμένες στον κατακερματισμό των επιμέρους στοιχείων τους. Χάρη και μέσω αυτού του «δημιουργικού κατακερματισμού», ξετυλίγεται το ενδιαφέρον του καλλιτέχνη για την ευθραυστότητα: κομμάτια από παλαιότερα έργα κόβονται και επικολλώνται πάνω σε νεότερα, θυμίζοντας σύγχρονους, ανάγλυφους παλίμψηστους.
Αλέξανδρος Βασμουλάκης «Mind Mischief» @ The Breeder Gallery
«Δεν έχει τόσο να κάνει με ενδελεχή προετοιμασία, όσο με το ν' αφήνεις τα πράγματα να συμβούν, γεγονός που δίνει χώρο στη φαντασία, τη μεταμόρφωση και το αφηρημένο». Προσφέροντας την παιχνιδιάρικη και έμμεση απόκρισή του στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης αντίληψης, ο Βασμουλάκης υποστηρίζει ότι η περιέργεια δεν είναι τίποτα περισσότερο από αγνή ανυπακοή.
Βιογραφικό του καλλιτέχνη
Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τη VSUP Ακαδημία Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου της Πράγας. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, το Los Angeles και το και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις παγκοσμίως (i.e. No Country for Young Men, Bozar, Brussels; Like New!, Benaki Museum Athens; International Mural Exhibition, Shenzhen, China; ARENA Center of Contemporary Art Torun, Poland). H δουλειά του έχει συμπεριληφθεί σε επιλεγμένες εκδόσεις (Thames & Hudston, TASCHEN, GESTALTEN μεταξύ άλλων). Για πάνω από μία δεκαετία επικεντρώθηκε στις τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων με αναθέσεις δημοσίων έργων σε πόλεις, όπως: Βερολίνο, Σέντζεν, Τελ Αβίβ, Αθήνα, Πόρτσμουθ, Λουμπλιάνα, Σταβάνγκερ, Σαραγόσα, κ.ά.
Δείτε πληροφορίες για την έκθεση στο Guide της Athens Voice.
**Σημείωση: Η έκθεση αποτελεί ένα off side project της γκαλερί και γι' αυτό θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση Πειραιώς 123.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.