Εικαστικα

Μετατρέποντας τον κόσμο σε ζωγραφιά

Alexa Meade: μια καλλιτέχνης από άλλη διάσταση

133779-304819.JPG
Άντρια Καλαϊτσίδου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alexa Meade - Living Paintings: Artist Reel

Η καλλιτέχνης Alexa Meade γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουάσιγκτον και είναι διάσημη για την επινόηση μιας τεχνικής που μετατρέπει οπτικά τον τρισδιάστατο κόσμο σε  ζωγραφική δύο διαστάσεων με την προοπτική της κάμψης.

Μεγαλώνοντας, η Alexa αρχικά χάραξε μια τακτοποιημένη διαδρομή στη πολιτική. Μπήκε στο Capitol Hill και εργάστηκε για την εκστρατεία του Ομπάμα το 2008 στο Κολοράντο ως προσωπικό Τύπου. Μετά την αποφοίτησή της από το Vassar College με άριστα στην Πολιτική Επιστήμη, αποφάσισε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε είναι να γίνει καλλιτέχνης. Είχε την απλή ιδέα να βάλει το μαύρο χρώμα πάνω από τις φυσικές σκιές, η οποία εξελίχθηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ζωγραφίζοντας και χαρτογραφώντας το φως απευθείας πάνω σε ένα τρισδιάστατο χώρο, η Alexa ήταν σε θέση να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο κόσμος ήταν ζωγραφιά δυο διαστάσεων.

Η Alexa Meade παίρνει μια καινοτόμο προσέγγιση στην τέχνη, δεν βλέπει την  ζωή της σκιαγραφώντας και τεντώνοντας καμβάδες. Αντ 'αυτού, επιλέγει ένα θέμα και στη συνέχεια το χρωματίζει...κυριολεκτικά. Ζωγραφίζει τα πάντα σε μια σκηνή, ανθρώπους, καρέκλες, φαγητό και ότι άλλο βρίσκεται εκεί. Φτιάχνει μια μάσκα μπογιάς που μιμείται αυτό που βρίσκεται κάτω από αυτό.

Η Alexa ταξιδεύει τον κόσμο δημιουργώντας καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και πορτρέτα. Στην πιο πρόσφατη συνεργασία της, το έργο της έγινε το μέσο για την οπτική αφήγηση του χρώματος της πραγματικότητας, μια ταινία μικρού μήκους, το Color of Reality, με σενάριο, σκηνοθεσία και χορογραφία από τον Jon Boogz. Σε αυτό το έργο οι καλλιτέχνες Jon Boogz και Lil Buck παραδίδουν συναισθηματικές παραστάσεις που εκφράζουν έντονα την απογοήτευση από την ένοπλη βία που στοιχειώνει την αμερικανική κοινωνία σήμερα.

 Info: Για περισσότερες πληροφορίες και έργα της ΕΔΏ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ