- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Apodyopsis: the act of mentally undressing someone / To Imagine a person nude. Δήμος Τσορμπατζόγλου: ασχολείται με το κολάζ από το 2007, εκθέτοντας ατομικά και ομαδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο ισόγειο και στο πατάρι του “Bau's art bar”, γωνία Ναυαρίνου και Βύρωνος, εκθέτει μια καινούργια φουρνιά από έργα τρέιλερ που εμπλουτίζουν την ομώνυμη σειρά που πέρσι πρωτοπαρουσιάστηκε στο “Magaze” της Αθήνας.

Χαρτί, ψαλίδι, αφαίρεση, γυμνό, βλέμμα, επιθυμία, σάρκα, λέξεις, κόλα, καμβάδες, πρώτες ύλες και άυλες φαντασιώσεις ή απόπειρες γνωριμίας σε βουβό φόντο. Έχοντας εξοικειωθεί με την συγκόλληση και την αποκόλληση λόγω της δουλειάς του ως συντηρητής χαρτιού και περγαμηνών στην 10η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, ο Τσορμπατζόγλου αναμειγνύει αρχαιοελληνικές περί κάλλους και κλέους γραμμές με πεντακάθαρες πόζες ηρώων του Μέιπλθορπ.

Προσοχή: παρά το ότι από μακριά τα έργα του ίσως και να ακτινοβολούν μια ποπ αρτ αίσθηση, όταν η θέαση κάνει νετ, κάθε τέτοιος παραλληλισμός κατακερματίζεται. Από κοντά οι πίνακες-ήρωες εκπέμπουν έναν μελαγχολικό μυστικισμό, στην κόψη. Σαν συνάντηση σε σταυροδρόμι, σαν φευγαλέα ψευδαίσθηση επαφής και επικοινωνίας, μέχρι ο καθένας να τραβήξει για την κατεύθυνση που από την αρχή είχε κατά νου.

Μοναξιά μεγατόνων. Και ωραία η επιλογή του μπαρ, χώρος πολύβοης συνάθροισης δηλαδή για όσους μένουν στη γενική εικόνα κι όχι στο φόκους εκείνου εκεί του θαμώνα που διάλεξε να πιάσει το ερημικό σκαμπό στη γωνία.
Δήμος Τσορμπατζόγλου, “Apodyopsis”. Έως 31 Δεκεμβρίου, Bau's art bar, Ναυαρίνου 5 και Λόρδου Βύρωνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιμελήτρια Κιμώνα Βενιέρη Βασιλάκη μιλάει στην ATHENS VOICE για τα έργα της έκθεσης που επαναδιατυπώνουν τη μνήμη
Το έργο που δεσπόζει στον τοίχο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει τίτλο «Πρόσεξε τη στιγμή που η περηφάνια γίνεται περιφρόνηση»
Η επιμελήτρια Κατερίνα Νικολάου μάς μιλάει για την ευθραυστότητα και την ευαλωτότητα μέσα στην τέχνη
Έξι ομαδικά πρότζεκτ που μελετούν σύγχρονες θεματικές μέσω της τέχνης
Το νέο ελληνικό success story που αλλάζει τον τρόπο που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό
Η νέα έκθεση, σε επιμέλεια της Εβίτας Τσοκάντα, εγκαινιάζεται στις 25 Απριλίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο
Η Έλσα Κοππάση αναβιώνει μικρούς θησαυρούς με μεγάλες ιστορίες
Μια μεγάλη έκθεση αποδεικνύει ότι ο Ανρί Ματίς, στα ογδόντα του, επανεφηύρε την τέχνη του και επηρέασε την ιστορία της τέχνης
Η πορεία της καλλιτεχνικής ιδιοφυίας του 20ού αιώνα
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για την Εκατονταετηρίδα του Κολλεγίου
Ατομικά και συλλογικά πρότζεκτ που εγκαινιάζονται αυτήν την εβδομάδα
Εγκαινιάζεται επίσημα στις 15 Απριλίου - Ενδέχεται να ανοίξει νωρίτερα στο κοινό
Τερατάκια που γελούν, γυναίκες που ποζάρουν και ένας κόσμος που εκρήγνυται
Νίκη Καναγκίνη, Γιάννης Χρήστου και Στάθης Λογοθέτης σε «διάλογο» μέσα από τα έργα τους και την πορεία τους
Ανατροπή από κορυφαίο μελετητή - Το έργο ανήκει στον Ολλανδό καλλιτέχνη και όχι σε μαθητή του
Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η «Θεά από Ατσάλι» αφιερωμένη στη θρυλική Μαρία Κάλλας
Ο βίος του Ολλανδού ζωγράφου που άσκησε καταλυτική επιρροή στην τέχνη
Ένας σχολιασμός της οπτικής κουλτούρας συμβάλλοντας ουσιαστικά στον σύγχρονο καλλιτεχνικό διάλογο
Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Οργανισμού MOMus για την έκθεση «Ο Κόσμος της Πρωτοπορίας: Πόλη, Φύση, Σύμπαν, Άνθρωπος» στην Εθνική Πινακοθήκη
Oι σχεδιαστές που άλλαξαν τη μόδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.