- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Παρνασσός: Μία έκθεση τέχνης σε έναν χώρο γεμάτο ιστορία
Έως 31/5 στον εκθεσιακό χώρο του Φιλ. Συλλόγου «Παρνασσός»
Τελευταία ευκαιρία για να δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Παρνασσός» στον εκθεσιακό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Στην έκθεση συμμετέχουν cult εκπροσώποι της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας όπως ο Πάνος Κουτρουμπούσης, νέοι Ελληνες καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, αλλά και ξένοι εικαστικοί που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα. Όπως σημειώνει ο Αυστριακός επιμελητής Stefan Bidner, που υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης, «…με ενδιαφέρει πολύ να γνωρίσω την αθηναϊκή εικαστική σκηνή, ειδικά τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν παγκόσμια απήχηση. Θα ήθελα λοιπόν να παρουσιάσω ορισμένους εκπροσώπους της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας σε αυτό τον γεμάτο με ιστορία χώρο. Είναι κάτι σαν ένα εικαστικό-ιστορικό catch up το οποίο βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον».
Ο τίτλος της έκθεσης «Παρνασσός», έχει διττή σημασία, καθώς δόθηκε για να τιμήσει αφενός τον Φιλολογικό Σύλλογο, που σε τρία χρόνια γιορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας του, και παράλληλα αναφέρεται έμμεσα στην μεταφορική έννοια της λέξης «βουνό», που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και την προσπάθεια που καταβάλλει ο δημιουργικός άνθρωπος προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Η έκθεση είναι παραγωγή της DaDa Da Academy & Wiener Art Foundation σε συνεργασία με τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και με την υποστήριξη της πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα.
Συμμετέχουν οι:
Φαίδων Αναστασιάδης, Νίκος Αρβανίτης, Νάνος Βαλαωρίτης, Γιάννης Βαρελάς, Κωστής Βελώνης, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Αρης και Λάκης Ιωνάς/The Callas, Βάσω Γκαβαϊσέ, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Βασίλης Καρούκ, Em Kei & Nicolaich, Πάνος Κουτρουμπούσης, Τjorg Douglas Beer, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Ραλλού Παναγιώτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Τζάννης, Πέτρος Τουλούδης, Edy Ferguson.
Στην κεντρική φωτό: Paralogical City, έργο του Πάνου Κουτρουμπούση
Info: "Παρνασσός". Μέχρι 31/5. Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Κέντρο. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Μιλήσαμε με τον ζωγράφο και καθηγητή με αφορμή την έκθεσή του «Ο λόγος και ο τόπος» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Μία εορταστική συνάντηση τέχνης για συλλέκτες και νέους φιλότεχνους που ανακαλύπτουν τον κόσμο των δημοπρασιών.
Η ζωγραφική του κινείται ανάμεσα στο άμορφο και το αναγνωρίσιμο, εκεί όπου το χρώμα αποφασίζει μόνο του να γίνει μορφή
Με αντικείμενα από τον προσωπικό και καλλιτεχνικό του βίο, η έκθεση αποτελεί must για κάθε λάτρη του Αυστραλού καλλιτέχνη
Μιλήσαμε με τον γνωστό εικαστικό για την έκθεση «Ιδανική συνθήκη» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη
Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας σε Κourd, 47 Cycles, Αντωνοπούλου και CAN
Καλλιτέχνιδες που αρνήθηκαν να μείνουν αόρατες
Η παράσταση, που έγινε στο Roberts Park του Σάλταιρ, αποτέλεσε φόρο τιμής στην πόλη όπου γεννήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.