Αλέξανδρος Καραμαλίκης: You can call me Rat-cat!
Περίτεχνο design από αντικείμενα που έχουν περιπέσει σε αχρηστία
Ύστερα από απαίτηση του κοινού, είπα να φτιάξω μεγαλύτερους καθρέφτες και να μην έχω και τον μπελά του ΙΚΕΑ. Παράγγειλα, λοιπόν, από φίλο που αποφάσισε να γίνει μαραγκός στα 30 του και να βρει τον δρόμο του, καθρέφτες 60 επί 40, που μπορούν να γίνουν και κορνίζες. Στην πρώτη φωτογραφία είναι καθρέφτης και είναι αφιερωμένος στο μπαλέτο.

Τις φωτογραφίες τις έχει επιλέξει η αδερφή μου, που είναι χορεύτρια και δικαιωματικά τον κρατάει. Δεχόμαστε όμως, όπως πάντα, παραγγελίες. Ο δεύτερος, ή μάλλον η δεύτερη, αφού τη φαντάστηκα ως κορνίζα με μια φωτογραφία ενός πιτσιρικά ντυμένου καουμπόη, έχει ως θέμα τον Λούκυ Λουκ και την υπόλοιπη παρέα. Αδερφοί Ντάλτον, Ντόλυ και φυσικά Ραν Ταν Πλαν.Ο τρίτος καθρέφτης φτιάχτηκε κατόπιν παραγγελίας, ως tribute στην Audrey Hepburn. Ο τέταρτος είναι ντυμένος με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα: παλιές ελληνικές διαφημίσεις.

Τάδε έφη Αλέξανδρος Καραμαλίκης, aka Rat-cat, περήφανος πατέρας, πρώην στέλεχος δισκογραφικής, νυν αυτοδίδακτος ντιζάινερ με κοφτερό μάτι για αντικείμενα που έχουν περιπέσει σε αχρηστία, τα οποία μεταποιεί σε κομψοτεχνήματα και διακινεί μέσω ενός άριστα οργανωμένου προφίλ στο tumblr, με εμπεριστατωμένη περιγραφή, φωτογραφίες των προϊόντων και προτάσεις διακόσμησης.

Η δουλειά του εκτέθηκε στο Six D.O.G.S., η συλλογή του περιλαμβάνει από βαλίτσες επενδυμένες με το graphic novel «Το κακό βοτάνι» μέχρι παλιούς μπουφέδες μετατρεπόμενους σε υπέρκομψες γυναικείες τουαλέτες, κομοδίνα παλιού ελληνικού κινηματογράφου, θήκες για cd, σκαμπό, κουτιά και μπιζουτιέρες. Επιχειρηματικό δαιμόνιο ή εφαρμοσμένη τέχνη στην καθημερινότητα; Απαντήσεις στο tumblr Rat-cat.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είδαμε στη μεγάλη αναδρομική έκθεση του σπουδαίου καλλιτέχνη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων
Ένα σπίτι του αθηναϊκού Μεσοπολέμου μετατρέπεται σε εφαλτήριο πολιτισμού
Πρόσωπα, σώματα και μορφές, συνθέσεις και γεωμετρικές φόρμες, φυτά και ζώα γίνονται εφαλτήρια της αιώνιας αναζήτησης του ανθρώπινου ψυχισμού
Από το μεγάλο πρότζεκτ στο Γουλανδρή μέχρι την αναδρομική του Σπύρου Πώρου
Μιλήσαμε με την εικαστικό για την έκθεσή της «Error 404: Reality Not Found» και την απόσταση ανάμεσα στην παιδική αθωότητα και την ενήλικη ματαιοδοξία
9 καλλιτέχνες συνομιλούν μέσω της ζωγραφικής και της γλυπτικής
Τα πιο χαρακτηριστικά έργα από τις δύο πιο πρόσφατες εκθέσεις του στη χώρα μας, όπου εντοπίσαμε στοιχεία «ελληνικότητας».
Ο διάσημος Ελληνο-αμερικανός καλλιτέχνης μιλά για τη σειρά «Portraits», την τεχνική superdots, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μαγειρική
Προσεγγίζοντας την «κοσμογονία» όχι μόνο ως μυθολογική αρχή, αλλά ως σύγχρονη εμπειρία
Το νέο πρότζεκτ καλύπτει τουλάχιστον 15 διαφορετικά κινήματα της ιστορίας της τέχνης
Στη δημοπρασία που οργάνωσε ο Τζον Όλιβερ για την ενίσχυση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
Έργα του βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας
Το φετινό Φεστιβάλ Φωτιστικών Εγκαταστάσεων έχει τίτλο Βιο-Φωταύγεια (Bio-Lumina)
Μιλήσαμε με τον καλλιτέχνη για τη νέα έκθεσή του στην Ελλάδα, με τίτλο «The Athens algorithm»
Από την αναδρομική του Κυριάκου Μορταράκου και τη μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Σεβαστάκη στις επιζωγραφισμένες φωτογραφίες του Κώστα Λάκη και τους καλλιτεχνικούς αλγόριθμους του Τσαρλς Σάντισον
Ο πολιτισμός ως βιώσιμη αξία για την πόλη και τα κτίριά της
Η ταυτοποίηση τέτοιων έργων είναι δύσκολη
Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Κοσκινά
Μιλήσαμε με τον εικαστικό με αφορμή την έκθεσή του «ΣημeioN 37º/ 23º» στο Sympan στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.