Εικαστικα

Σatellart - transmitting Greece

Mια διαφορετική προβολή της πολιτιστικής παραγωγής μας

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21362-52066.jpg

Μια διεθνής εκστρατεία για μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. Μια προσπάθεια για την ανάκτηση ενός ελληνικού brand name μακριά από τα συνήθη φολκλόρ στερεότυπα. H πρώτη πλατφόρμα προβολής του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη Σatellart-transmitting Greece επιχειρεί να αναδείξη μια σημερινή, σύγχρονη και δημιουργική οπτική του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη. Πρόκειται για την επέκταση του φεστιβάλ σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας Milano incontra la Grecia που ξεκίνησε το 2007 στο Piccolo Teatro του Μιλάνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Με σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας στην Ευρώπη η Σatellart-transmitting Greece έχει δημιουργήσει σταθερές συνεργασίες με ευρωπαϊκά θέατρα και πολιτιστικούς φορείς στοχεύοντας στην ανατροπή μιας αρνητικής εικόνας γεμάτη στερεότυπα για την Ελλάδα  καταδεικνύοντας την διαφορετική της σύγχρονη εικόνα σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις.

image

Στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του μουσικού συνόλου «Ερατώ»στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς για την ενίσχυση του προγράμματός της με είσοδο € 18.  Το μουσικό αυτό σύνολο  αποτελείται από τις Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο). Μετά από σπουδές σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας συναντήθηκαν για να εκφράσουν την κοινή τους ερμηνευτική άποψη για την ελληνική έντεχνη μουσική. Μαζί τους συμπράττει  η βιολοντσελίστρια Sedef Ercetin Atala από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Abdi Ipekci 1999 για την Ελληνοτουρκική Eιρήνη και Φιλία. 

image

Το ξεκίνημα της δράσης της θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από 9 ως 13  Μαΐου 2012. Εκεί στο Piccolo Teatro και άλλους πολιτιστικούς χώρους θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ονόματα  όπως οι  Rimini Protokoll, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Burger Project ενώ παράλληλα, θα παρουσιαστεί έκθεση αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Άρη Kωνσταντινίδη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

image

Επόμενοι σταθμοί  προγραμματίζονται στην Βιέννη (5-11 Νοέμβρίου 2012), στο Αμβούργο, στο Μονπελιέ και στο Άμστερνταμ. Παράλληλα η Σatellart καλεί τους φίλους και υποστηρικτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού να συνδράμουν το έργο της, είτε με δωρεές μέσω του site κοινωνικής χορηγίας – crowdfunding Groopio (www.groopio.com) είτε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της (www.satellart.org/support-us/).

Links: www.satellart.org, www.facebook.com/satellart twitter @satellart

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ