Εικαστικα

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2012

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
21144-51597.jpg

«Οργανώνοντας την απαισιοδοξία, μέρος β´». Κάτω από αυτή την καυστική ομπρέλα έγινε σήμερα η ανακοίνωση των βασικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου 2012, από τον Πρόεδρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Λούκο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες και χωρίς διευκρίνιση σε ποιους ακριβώς, από τους γνωστούς ήδη χώρους του (Πειραιώς 260, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,…) θα πραγματοποιηθεί η κάθε εκδήλωση.

Μετά την παραφιλολογία για το αν θα γίνει φεστιβάλ φέτος, λόγω οικονομικών δυσκολιών, είναι βέβαιο πως θα γίνει και το πρόγραμμα του θα κρατήσει στην Αθήνα από 9/6 έως 18/7, ενώ η Επίδαυρος θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως 24 Αυγούστου. Το πρόγραμμα θα κινηθεί και πάλι σε όλους τους τομείς του φεστιβάλ: θέατρο, εικαστικά, χορός, κλασική μουσική, σύγχρονα θεάματα, συναυλίες…, ενώ ενδέχεται, να εμπλουτιστεί.

Θα δούμε (μεταξύ άλλων):

  • Berliner Ensembe σε δυο παραστάσεις, με τον διευθυντή της Claous Peymann να σκηνοθετεί το μονόλογο του Τόμας Μπέρνχαρντ Απλά περίπλοκο (πρωταγωνιστής ο Γκερτ Φος) και τον Bob Wilson να ανεβάζει 24 απο τα 154 ερωτικά σονέτα του Σαιξπηρ σε μουσική Rufus Wainwright και πρωταγωνίστρια την Ίνγκε Κέλλερ.
  • Ο γιος του Πίτερ Χολ, Εντουαρτ, σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον Ερρίκο τον ´Ε, παράσταση με την οποία έχει ήδη σημειώσει παγκόσμια επιτυχία. Η ομάδα του, Propeller, αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες ηθοποιούς.
  • Ο γνωστός χορογράφος Ματς Εκ σκηνοθετεί για το Βασιλικό Δραματικό θέατρο της Στοκχόλμης τη Σονάτα των φαντασμάτων του Στρίντμπεγκ, εκατό χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα.
  • Από την Ελληνική πλευρά, το έτος Στριντμπεργκ γιορτάζεται στο φεστιβάλ με τον Δημήτρη Λιγνάδη να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί με τη Στεφανία Γουλιώτη στη Δεσποινίδα Τζούλια.
  • Ο σολίστ Λεωνίδας Καβάκος θα συμμετάσχει σε συναυλία της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.
  • Τα μπαλέτα του θεάτρου Μαρίινσκι θα επιστρέψουν στο Ηρώδειο για να μας παρουσιάσουν Δον Κιχώτη.
  • Η βερολινέζα χορογράφος Sasha Waltz θα χρησιμοποιήσει τη μουσική των Έντγκαρ Βαρέζε και Ιάννη Ξενάκη για την τελετουργική χορογραφία Continu.
  • Ο Λευτέρης Βογιατζής σκηνοθετεί τον Αμφιτρύωνα του Μολιέρου στην Επίδαυρο
  • Παρών θα δώσουν και οι νεανικές θεατρικές ομάδες και σκηνοθέτες: Ομάδα Blitz, Ομάδα Χώρος, Δημήτρης Καρατζάς κ.ά.
  • Περιμένουμε καινούριο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, ενώ στα σκαριά είναι κι ένα αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ