Εικαστικα

Πενάκια τσακίζουν κόκαλα

Mουσείο Μπενάκη

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 360
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Ζερβός
Πέτρος Ζερβός

«ΑΠΟ-ΛΥΣΕΙΣ άλλο τίποτα…», « Δεν ελπίζω τίποτα, δεν περιμένω τίποτα, είμαι Έλληνας!», «Υπουργείο Προστασίας του Πωλείται», «-Αναρωτιέμαι πώς θα ονομάσουν το Νέο Μνημόνιο. -Fast Fuck».

Γελάς ή κλαις; Ξεκινάς με το πρώτο και καταλήγεις στο δεύτερο – η «τεράστια δύναμη της γελοιογραφίας», εξαιρετικά δείγματα της οποίας θα δούμε σε λίγες ημέρες στην έκθεση «Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. H «Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων» κάλεσε 24 δημιουργούς να δώσουν αιχμηρές γελοιογραφίες επικαιρότητας, οι οποίες τυπώθηκαν σε μεγάλους μουσαμάδες. Συμμετέχει όλη η ομάδα των αγαπημένων μας επαγγελματιών γελοιογράφων: Πέτρος Ζερβός και Γιάννης Καλαϊτζής (από την «Ελευθεροτυπία»), ΚΥΡ/Γιάννης Κυριακόπουλος («Το Βήμα»), Ηλίας Μακρής («Καθημερινή»), Κώστας Μητρόπουλος («Τα Νέα»), Ανδρέας Πετρουλάκης («Καθημερινή»), Κατερίνα Σχοινά και SOLOUP  («Το Ποντίκι»), Σπύρος Δερβενιώτης («Free Sunday») κ.ά. Το πιο δραστικό αντίδοτο αυτή τη στιγμή ενάντια στην κατάθλιψη των ημερών.

Info 19/9 - 2/10. Την τελευταία ημέρα της έκθεσης 10.30-13.30, οι γελοιογράφοι θα παραβρίσκονται στο αίθριο του μουσείου για να συζητήσουν με το κοινό και να σκιτσάρουν επιτόπου, μεμονωμένα ή ομαδικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο μαρμάρινος κατάλογος. Επιμελητική αυτομυθοπλασία» του Χριστόφορου Μαρίνου
Μαρμάρινος Κατάλογος: Ο Χριστόφορος Μαρίνος παρουσιάζει 155 έργα από την προσωπική του συλλογή

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής δεν αφηγείται ιστορίες άλλων, αλλά επιμελείται το ίδιο του το βλέμμα: τις εμμονές, τις επιστροφές και τις αγάπες που το διαμόρφωσαν.

Συλλογική Συνείδηση | Μιχαέλα-Μαρία Καραθάνου-Νικολαΐδη | Λάδι σε καμβά
Τέχνη για το εδώ και τώρα 2: Το δεύτερο μέρος της πολυπολιτισμικής έκθεσης έρχεται στο Art Showroom Nyfadopoulos

46 καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες της υφηλίου, θα φωτίσουν τα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, μετατρέποντάς τα σε μια εμπειρία συλλογικού στοχασμού, ενσυναίσθησης και θεραπείας

Κοσμάς Νικολάου, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Βέρα Χοτζόγλου, Σοφία Κουλουκούρη, Μαργαρίτα Αθανασίου,  Βαλίνια Σβορώνου,
6 καλλιτέχνες που έκαναν residency στο εξωτερικό μέσω του ΕΜΣΤ μοιράζονται την εμπειρία τους

H Μαργαρίτα Αθανασίου, η Βαλίνια Σβορώνου, η Σοφία Κουλουκούρη, ο Κοσμάς Νικολάου, η Βέρα Χοτζόγλου και ο Κωνσταντίνος Δουμπενίδης μιλούν στην ATHENS VOICE

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY