Εικαστικα

Οθέλος, η τραγωδία της ζήλιας

Ο Γιώργος Κιμούλης επωμίζεται το ρόλο του Οθέλου, στην ομώνυμη σεξπιρική τραγωδία.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 351
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14939-33254.jpg

Ο Γιώργος Κιμούλης επωμίζεται το ρόλο του Οθέλου, στην ομώνυμη σεξπιρική τραγωδία. Ένας ηθοποιός που του αρέσουν οι αιχμηροί, πληθωρικοί ρόλοι έχει εδώ πεδίο δράσης ευρύ, αφού ο Οθέλος θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους δραματουργικά ρόλους που έχουν γραφτεί. Ο ίδιος συνυπογράφει τη μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία με έναν ηθοποιό που η χημεία τους έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια στην ίδια θεατρική σκηνή, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ο τελευταίος κρατάει τον ρόλο του Ιάγου. Θύμα της πλεκτάνης του η Δυσδαιμόνα (Σμαράγδα Καρύδη). Μαζί τους σε αυτή τη μεγάλη παραγωγή ένας θίασος με περισσότερους από δέκα ηθοποιούς, όπως Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Κάσσιος) κ.ά. 

Info Θέατρο Badminton. Πρεμιέρα στις 22/6. Έως 24/6, 21.00. € 23, 17 (Φ/Μ). Προπώληση: 210 8840.600, www.ticketnet.gr, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα Public και τα Metropolis. Στη συνέχεια η παράσταση θα πάει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άποψη της έκθεσης "Δημοκρατία" στην Εθνική Πινακοθήκη
«Δημοκρατία»: μια έκθεση για την πολιτική λειτουργία της τέχνης στον ευρωπαϊκό νότο

140 έργα από 55 δημιουργούς ανιχνεύουν τις καλλιτεχνικές πρακτικές που γεννήθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία τις δεκαετίες 1960-1970

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.