Design & Αρχιτεκτονικη

The Set: Το κτήριο που σχεδιάστηκε για τις απαιτήσεις της μετα-covid εποχής στη Νέα Υόρκη

Η «απόλυτη» κατοικία για επαγγελματίες η οποία περιλαμβάνει διαμερίσματα, χώρους εργασίας, κλινική, club

Μια νέα τοποθεσία στην περιοχή Hudson Yards της Νέας Υόρκης με το όνομα The Set, αναδιαμορφώνει τον τρόπο που νοικιάζονται τα διαμερίσματα του Μανχάταν για την μετά-covid εποχή
© Related

Μια νέα τοποθεσία στην περιοχή Hudson Yards της Νέας Υόρκης με το όνομα The Set, αναδιαμορφώνει τον τρόπο που νοικιάζονται τα διαμερίσματα του Μανχάταν για τη μετά-covid εποχή

Σχεδιασμένο για δραστήριους επαγγελματίες που μετακινούνται από τα προάστια σε ένα γραφείο της Νέας Υόρκης, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, το The Set προσφέρει μισθώσεις μόλις έξι μηνών, συν μια επιτόπια κλινική, έναν χώρο για meetings και ένα ιδιωτικό club μόνο για τους ενοίκους. Η κλινική υπό τη διεύθυνση της Sollis Health παρέχει ιατρό όλο το 24ωρο, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ακτινολογικό και ιατρικό εργαστήριο.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι ενοικιαστές άρχισαν να ψάχνουν για μεγαλύτερα διαμερίσματα και επίσης κτίρια με χώρους γραφείων, αίθουσες συσκέψεων, εξωτερικούς χώρους και χώρους φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Αυτά τα νέα δεδομένα σηματοδότησαν μια αλλαγή από την διακριτή γραμμή μεταξύ σπιτιού, χώρου εργασίας και υπηρεσιών, σε μια νοοτροπία όπου τα πάντα βρίσκονται στο ίδιο μέρος.

Το The Set αντιπροσωπεύει πλήρως τη νέα αυτή νοοτροπία. Όλα τα διαμερίσματα του κτιρίου που ανήκουν στην εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Related Companies, είναι πλήρως επιπλωμένα. Το κτίριο παρέχει επίσης ανέσεις 4.500 τετραγωνικών μέτρων, με ορόφους αφιερωμένους στην υγειονομική περίθαλψη, την εργασία και το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου ενός εστιατορίου και ενός μπαρ από τον chef Dan Kluger, που είναι ανοιχτά μόνο για τους μόνιμους κάτοικους.

Όλα αυτά φυσικά και δεν έρχονται φθηνά, ειδικά στην ακριβή αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης, αν και οι τιμές έχουν μειωθεί αρκετά από το καλοκαίρι. Ένα στούντιο στο The Set ξεκινά από 5.200 δολάρια και ένα διαμέρισμα με υπνοδωμάτιο κοστίζει πάνω από 7.200 δολάρια προς ενοικίαση, συμπεριλαμβανομένων όλων των υπηρεσιών και ανέσεων.

Μια νέα τοποθεσία στην περιοχή Hudson Yards της Νέας Υόρκης με το όνομα The Set, αναδιαμορφώνει τον τρόπο που νοικιάζονται τα διαμερίσματα του Μανχάταν για τη μετά-covid εποχή
© Related

Η πανδημία άλλαξε τις πολυτέλειες και τις ανέσεις που θέλουν οι ένοικοι

Αν και τα προνόμια όπως το γυμναστήριο ή οι αίθουσες αναψυχής δεν είναι καινούργια για τα πολυτελή κτίρια, η εταιρία Related Companies δηλώνει ότι οι περισσότερες πολυτελείς κατοικίες προσφέρουν «κενές ανέσεις» και το The Set θέλει να ξεχωρίσει παρέχοντας μια ξεχωριστή εμπειρία ώστε να βοηθήσει τους κατοίκους να εκμεταλλευτούν πλήρως τους διαθέσιμους χώρους .

«Γνωρίζαμε ότι αυτού του είδους ο συνδυασμός ξενοδοχείου μαζί με την εμπειρία εργασίας από το σπίτι, ήταν το επόμενο στάδιο όσων αφορά στην πολυτελή διαβίωση», δήλωσε η αντιπρόεδρος ανάπτυξης του The Set, Hailey Sarage. Η ιδέα για το The Set ξεκίνησε το 2019. Ακόμη και πριν από την πανδημία, η εταιρεία Related Companies κατάλαβε την επιθυμία του κόσμου για μια πιο ευέλικτη εργασία από το σπίτι. «Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις τάσεις σχετικά με το θέμα της υγείας και της καλοπέρασης που είναι κρίσιμες για τους ανθρώπους. Μία από τις αυτές τις σημαντικές τάσεις ήταν το πόσο βασική είναι η άνεση και η εξυπηρέτηση, καθώς οι άνθρωποι έχουν απαιτητική ζωή και είναι εξαιρετικά απασχολημένοι», είπε η Sarage.

Μια νέα τοποθεσία στην περιοχή Hudson Yards της Νέας Υόρκης με το όνομα The Set, αναδιαμορφώνει τον τρόπο που νοικιάζονται τα διαμερίσματα του Μανχάταν για την μετά-covid εποχή
© Related

Ένα υβρίδιο εργασίας και προσωπικής ζωής

Η κατασκευάστρια εταιρία πιστεύει ότι αυτό το έργο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του περιορισμού και της μείωσης των ευκαιριών για δικτύωση και κοινωνικοποίηση, ένα συχνό παράπονο μετά την πανδημία. Μια μελέτη του A Harvard Business Review study διαπίστωσε ότι τα επαγγελματικά και προσωπικά δίκτυα του μέσου ατόμου έχουν συρρικνωθεί κατά σχεδόν 16% (ή περισσότερο από 200 άτομα) κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό το είδος συρρίκνωσης των επαγγελματικών σχέσεων μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της σταδιοδρομίας καθώς και τη συνολική ευημερία του εργαζομένου.

«Για άτομα που εργάζονται από το σπίτι, ειδικά μετά την covid εποχή, χάνουν πραγματικά τις ευκαιρίες δικτύωσης που συνήθιζαν να έχουν στο γραφείο», δήλωσε η Hailey Sarage. «Το The Set παρέχει αυτό ακριβώς που λείπει στη σημερινή εποχή της εργασίας από το σπίτι» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ