Design & Αρχιτεκτονικη

Η Αμαλία Ζέπου στο Ίδρυμα Κατακουζηνού

Ομιλία για την αρχιτεκτονική και την πόλη στο πλαίσιο διαλέξεων της CFCOMPANY

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58447-116772.jpg

Σε έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς και ιστορικούς χώρους της Αθήνας, στο σαλόνι του Ιδρύματος Κατακουζηνού (Λεωφόρος Αμαλίας 4), θα μιλήσει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου η πολυπράγμων σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ακτιβίστρια Αμαλία Ζέπου.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο διαλέξεων που διοργανώνει η αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY με βασικό θεματικό άξονα την Αρχιτεκτονική και την Πόλη. Μόνο που αυτή τη φορά το δέλεαρ για να παρακολουθήσει κανείς την ομιλία είναι διπλό.

Πρώτον, ο πραγματικά υπέροχος χώρος, το διαμέρισμα του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, που υπήρξε από τα σημαντικότερα φιλολογικά σαλόνια της γενιάς του '30, αλλά και ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δεξίωση μετά τη βράβευση του Οδυσσέα Ελύτη με Νομπέλ Λογοτεχνίας το 1979. Μετά τον θάνατο της Λητώς Κατακουζηνού, κατά δική της παράκληση, το διαμέρισμα αξιοποιείται σαν μουσείο και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Ο δεύτερος λόγος για να παρακολουθήσει κανείς την ομιλία είναι η ίδια η κυρία Αμαλία Ζέπου, ένα υπόδειγμα εξαιρετικής Αθηναίας, η πρώτη που έκανε guerilla gardening στην Αθήνα, θετικό ακτιβισμό στην γειτονιά της (ανακύκλωση, πρωτοβουλίες για τους τουρκόφωνους του Κεραμεικού) και μικροπαραγωγός ελαιολάδου.

Από τον Απρίλιο του 2013 εργάζεται ως σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων για θέματα δικτύωσης με ομάδες πολιτών. Μαζί με τους συνεργάτες της, δημιούργησαν το δίκτυο «ΣυνΑθηνά», μια πλατφόρμα όπου άτυπες και μη άτυπες ομάδες της Αθήνας στηρίζονται και αποκτούν δημόσιο βήμα για τις θετικές πρωτοβουλίες τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Παραγωγός ντοκιμαντέρ, έχει αναπτύξει στο παρελθόν πλούσια εθελοντική δραστηριότητα αστικού ακτιβισμού. Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο και Μέσα Επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη. Στην ομιλία της θα αποκωδικοποιήσει τα βασικά διδάγματα που της έχει κληρονομήσει αυτή η πυκνή εμπειρία δουλεύοντας για την πόλη είτε με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη είτε από την σημερινή της, διοικητική θέση.

Αυτή θα είναι η τέταρτη, κατά σειρά, ομιλία στον κύκλο διαλέξεων που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Κατακουζηνού. Μέσα από ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα οκτώ διαλέξεων, η CFCOMPANY επιδιώκει να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο για μια σειρά θεμάτων που ξεφεύγουν από ένα στενό επιστημονικό πλαίσιο και απασχολούν ευρύτερα το σώμα της κοινωνίας. Μια φορά το μήνα, Τετάρτη απόγευμα, στο καλύτερο δυνατό αθηναϊκό περιβάλλον, όπως είναι το σπίτι – μουσείο του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού, οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, χαρίζουν την δική τους οπτική πάνω στην ρευστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα εποχή για την Αθήνα.

Η προσέλευση είναι δυνατή μόνο με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9229467.

Οι ομιλίες αρχίζουν το αργότερο μέχρι τις 19:45 και θα υπάρχει δυνατότητα για λίγες ερωτήσεις στο τέλος της διάλεξης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY