Design & Αρχιτεκτονικη

Το φεγγάρι στο σαλόνι σου (video)

Κατασκευασμένο από ίνες γυαλιού και ένα μη τοξικό latex

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346101-718837.jpg

Το φωτιστικό Luna του Acorn Studio με έδρα την Ταϊβάν μιμείται ρεαλιστικά το φεγγάρι

Από την αρχή της ανθρωπότητας, από τη στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος σήκωσε το κεφάλι του για να δει τι υπάρχει από πάνω του, η σελήνη έγινε η πιο σαγηνευτική πρωταγωνίστρια όλων των μύθων, των θρύλων και των ιστοριών της Γης. Το φεγγάρι, πράγματι, έχει μια απόκοσμη επιρροή στην ψυχολογία μας, στη σκέψη, ακόμα και στο σώμα μας. Ίσως για αυτό πάντα προσπαθούμε να το φτάσουμε. Αυτή τη φορά όμως, κάποιος σκέφτηκε να το φέρει πιο κοντά. Πολύ πιο κοντά. Στο σαλόνι, ας πούμε.

Το Acorn Studio με έδρα την Ταϊβάν σχεδίασε φωτιστικά που μιμούνται, εξαιρετικά ρεαλιστικά, το χρώμα και το σχήμα του φεγγαριού. Το φωτιστικό (που προφανώς ονομάζεται) ”Luna” είναι κατασκευασμένο από ίνες γυαλιού και ένα μη τοξικό latex και βγαίνει σε 7 μεγέθη, με το μικρότερο να χωράει στη χούφτα σου και το μεγαλύτερο να φτάνει τα 60 εκ. διάμετρο. Κάθε φωτιστικό είναι χειροποίητο, αδιάβροχο και ανθεκτικό, αλλά κυρίως είναι φτιαγμένο –όπως λέει η εταιρεία- «για να σου θυμίζει να ψάχνεις για το δικό σου φεγγάρι».

Πολύ ποιητικά και ωραία όλα αυτά (εκτός από την τιμή που κυμαίνεται μεταξύ $80 και $875, ανάλογα το μέγεθος), αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει και το πραγματικό φεγγάρι. Μην τη πάθουμε δηλαδή όπως με τα social media/smartphones/internet και αφήσουμε πάλι το πραγματικό για το φως μιας ρέπλικας.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ