Design & Αρχιτεκτονικη

Καλά DIY Χριστούγεννα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315291-233407.jpg

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Πώς και πώς τα περιμένεις! Μοσχομυριστά γλυκά, λαμπερά φωτάκια, γυαλιστερά στολίδια… Σου αρέσει τόσο η διαδικασία του στολισμού, που θα μπορούσες να στολίζεις δέντρο κάθε εβδομάδα.

Τα Χριστούγεννα όμως, δεν είναι μόνο κόκκινες μπάλες και λαμπιόνια. Είναι μια περίοδος χαράς και δημιουργίας, μια ευκαιρία να έρθεις ακόμα πιο κοντά με τα άτομα που αγαπάς. Φέτος λοιπόν, λέω να στολίσεις λίγο διαφορετικά. Με στολίδια που θα έχεις φτιάξει εσύ με τους φίλους σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου. Δεν νομίζεις ότι αυτά θα είναι τα πιο ωραία στολίδια που είχες ποτέ;

Το να φτιάξεις τα στολίδια μόνος/ η σου δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αντίθετα, είναι μια διαδικασία ανέξοδη, διασκεδαστική και το κυριότερο, μετά θα έχεις στολίδια που θα μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι έφτιαξες με τα χεράκια σου. Άσε που δεν θα μοιάζουν με κανένα άλλο στολίδι πουθενά στον κόσμο! Τι λες; Αρχίζουμε;

Οι μπάλες 80s

1.Θα χρειαστείς μπάλες φελιζόλ, παγέτες σε χρώμα της επιλογής σας και πολλές καρφίτσες.

image

2. Παίρνεις μία παγέτα και την ακουμπάς στην κορυφή της μπάλας. Απαλά, περνάς την καρφίτσα μέσα από το κέντρο της παγέτας, έτσι ώστε να καρφωθεί πάνω στο φελιζόλ.

image

3. Κάρφωσε τις παγέτες γύρω-γύρω από την μπάλα.

image

4. Όταν καλύψεις όλη την επιφάνεια της μπάλας, έτσι που να μη φαίνεται πια καθόλου άσπρο, κόψε μια κορδέλα περίπου 10 εκατοστά. Δίπλωσέ τη στα δύο και κάρφωσε και τις δύο άκρες της πάνω στην μπάλα, με μια καρφίτσα.image


Βάλε λίγο αλάτι στη ζωή σου!

image

Μια αλατιέρα, λίγο αλάτι και χριστουγεννιάτικες μινιατούρες (μην μου πεις ότι δεν έχεις κρατήσει ούτε ένα δεντράκι από παιδική τούρτα, γιατί δεν θα σε πιστέψω…). Τόσο απλά!


Το κλειδί για τα Χριστούγεννα

image

Από παλιές πόρτες, μπαούλα, αποθήκες. Όλοι μας έχουμε κλειδιά που πια δεν έχουμε ιδέα τι ανοίγουν. Βάψε τα άσπρα (ή και όχι) πέρνα τους μια όμορφη κορδέλα και κρέμασέ τα στα κλαδιά του δέντρου σου. Το κακό είναι ότι όλοι θα σε ρωτάνε «ποιο από όλα ανοίγει την καρδιά σου; Μπρρρ…


Το πιο μελετηρό δέντρο

image

Έχεις ξαναδεί πιο πρωτότυπο δέντρο; Είμαι σίγουρη πώς όχι. Και είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις. Διάλεξε τα αγαπημένα σου βιβλία (στην ανάγκη δανείσου μερικά) και παίξε Jenga. Τέλος βάζεις φωτάκια κι είσαι έτοιμος (και πολύ intellectual).


Το πιο μοσχομυριστό στολίδι

image

Ένα κεράκι (χοντρουλό). Ξυλαράκια κανέλας. Ένας σπάγκος. Με πιστόλι σιλικόνης (ή και απλή κόλα), κόλλησε τα ξυλαράκια γύρω από το κερί. Δέσε τον σπάγκο. Έτοιμο! Δεν υπάρχει πιο ωραίο και ατμοσφαιρικό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου. Tip: Προτίμησε κερί με άρωμα βανίλια. Το δωμάτιο θα μυρίζει σαν φρεσκοψημένο κέικ!


Ρούντολφ το ελαφάκι

image

Απλό και χαριτωμένο. Δες εδώ πώς θα το φτιάξεις.

*Για ακόμα περισσότερες DIY κατασκευές αλλά και για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα tips και ιδέες μπες εδώ.

Και αν ψάχνεις τα δώρα που θα βάλεις κάτω από το δέντρο, μια βόλτα (πραγματική ή online στο praktiker.gr) από τα Praktiker είναι αρκετή για να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι. Χρήσιμα, οικονομικά, μοναδικά δώρα (από gadget και μικροσυσκευές μέχρι κιτ εργαλείων και διακοσμητικά) που θα ξετρελάνουν τους αγαπημένους σου. Καλά Χριστούγεννα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ