Design & Αρχιτεκτονικη

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο άψε σβήσε

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301165-228641.jpg

Σε ποιον δεν αρέσουν τα Χριστούγεννα; Είναι η πιο ωραία γιορτή του χρόνου. Λάμψη, κατακόκκινες μπάλες, φωτάκια παντού. Είναι η περίοδος που το σπίτι σου μεταμορφώνεται σε ένα μέρος μαγικό. Χιλιάδες λαμπιόνια, εκατοντάδες στολίδια, χιλιόμετρα από κορδέλες, βουνά από αστεράκια... Αχ και βαχ. Ποιός τα στολίζει όλα αυτά; Ο στολισμός των Χριστουγέννων είναι όντως μαγικός. Αρκεί να μην χρειάζεται να τον κάνεις εσύ.

image

Πάρε βαθειά ανάσα και κατέβασε το χαρτόκουτο με τα στολίδια από το πατάρι. Φέτος λέω να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Αντί να περάσεις ατέλειωτες ώρες στολίζοντας, διακοσμώντας, γλιστρώντας πάνω σε κόκκινες μπάλες, σιχτιρίζοντας και σκουπίζοντας τα μυριάδες φυλλαράκια του περσινού κακομοίρικου δέντρου, κρέμασε τα στολίδια σου στον τοίχο.

image

Ε, πού πας με το σφυρί και τα καρφάκια; Να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη είπαμε, όχι να θρηνήσουμε δάχτυλα. Η εταιρεία 3M που τα δημιούργησε, τα ονομάζει προϊόντα Command. Εγώ πάλι τα λέω «μαγικά γαντζάκια». Κολλάνε παντού (στα έπιπλα, στους τοίχους, στο ταβάνι), ξεκολλάνε ακόμα πιο εύκολα, δεν αφήσουν ίχνη, είναι διαφανή για να δίνουν την εντύπωση ότι οι μπάλες σου αιωρούνται, σταθεροποιούν παντού ακόμη και τα πιο ατίθασα φωτάκια (που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τα βάζουμε μόνο στο δέντρο), κυκλοφορούν σε ένα σωρό μεγέθη και κρατάνε τα πάντα.


Μερικές ιδέες...

image

image

1.Σχημάτισε στον τοίχο σου με κορδέλες ή με μια σειρά φωτάκια ένα δέντρο και χρησιμοποίησε τα γαντζάκια για να κρεμάσεις τις μπάλες στα «κλαδιά» του.


image

2.Κόλλα γαντζάκια στο ταβάνι και κρέμασε αστέρια, κορδέλες και γιρλάντες.


image

3.Μην μείνεις μόνο στο σαλόνι. Κόλλα τα γαντζάκια παντού και στόλισε εύκολα και γρήγορα όλο το σπίτι.


Μην μείνεις μόνο στα Χριστούγεννα. Εννοείται ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλο το χρόνο με όλους τους τρόπους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ