Design & Αρχιτεκτονικη

Ελληνικό Design: φύγαμε για Πεκίνο

Ελληνικό design στο Πεκίνο 

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26672-61101.jpg

Άνοιγμα του ελληνικού design στην μεγάλη, ασιατική αγορά; Γιατί όχι. Έλληνες designers και αρχιτέκτονες ταξιδεύουν για πρώτη φορά οργανωμένα στο Πεκίνο, για να εκθέσουν τη δουλειά τους στην ‘‘BEIJING DESIGN WEEK’’, από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 6 Οκτώβρη! Η ελληνική δημιουργικότητα, τα σχέδια, οι ιδέες, οι προτάσεις, φιλοδοξούν να κατακτήσουν και αυτήν την πλευρά του πλανήτη.

Μερικοί από τους καλύτερους έλληνες Designers εκπροσωπούνται μέσω του Design Lobby-Asia, με επιμελητή τον Θάνο Ζακόπουλο (CTRLZAK art & design) και εκθέτουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητα τους στην άλλη άκρη του ωκεανού. Το Design Lobby-Asia είναι μια πλατφόρμα που εκπροσωπεί Ευρωπαίους designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφους, επαγγελματίες της επικοινωνίας κλπ, και προωθεί τη δουλειά τους στην Ασία.

Το ελληνικό design τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς: βραβεία, διακρίσεις, νέοι designers. Στην Ευρώπη, έχει εδώ και καιρό πολύ στιβαρή παρουσία- ήρθε η ώρα να ανοίξει τα φτερά της σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες αγορές, την ασιατική, την ίδια ώρα η αγορά της χώρας μας υποχωρεί αναγκαστικά λόγω της οικονομικής συγκυρίας.

Στην έκθεση θα ταξιδέψουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού χώρου, όπως οι

A&M architects (Fab Award for the best food and beverage space in airports), AMK, Κοκκίνου- Κούρκουλας (βραβείο Ινστιτούτου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων) , Designers United(European Designs Awards), Μηνάς Κοσμίδης, Παρθένιος, Κ2 design, (ΕΒΓΕ, European Design Awards), Busybuilding (Red dot & European design award) και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι έλληνες designers, αρχιτέκτονες, φωτογράφοι κλπ.

Η προσπάθεια των ελλήνων σχεδιαστών τέθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Πεκίνο.

Καλή επιτυχία!


[Κεντρική Φωτό: beetroot design group]


n

busy building


n

k2 design


 n

kokkinou-kourkoulas

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.