- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Κύπελλο του Σπύρου Λούη επέστρεψε στο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκτίθεται σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι το Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη επιστρέφει στην Αθήνα, σε συνέχεια της εξάμηνης παραμονής του στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη. Από τις 18 Μαρτίου, το ιστορικό Κύπελλο θα εκτίθεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε χώρο που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Ιδρύματος να καταστήσει το Κύπελλο προσβάσιμο σε όλους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Αύγουστο του 2014, το Κύπελλο εκτέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το έκθεμα και να πληροφορηθούν για την ιστορία και τον συμβολισμό του. Στη συνέχεια, και για διάστημα έξι μηνών, το Κύπελλο βρέθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Λωζάνη. Σήμερα, το Κύπελλο επιστρέφει στην Αθήνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στο οποίο θα στεγαστεί πλέον μόνιμα.
Υπενθυμίζεται πως το Κύπελλο αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε διεθνή δημοπρασία, με σκοπό τον επαναπατρισμό ενός κειμηλίου εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της Ελλάδας και άρρηκτα συνδεδεμένου με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από συνεργάτης του Ρομπέρτο Ροσελίνι έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του ευρωπαϊκού ερωτικού κινηματογράφου
Ο Ιρλανδός ηθοποιός, που υποδύθηκε τον 007 σε τέσσερις ταινίες από το 1995 έως το 2002
Πρόκειται για έναν απολαυστικό συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης, με το κουίρ στοιχείο να εμφανίζεται σε κάθε σεκάνς και να δένει υποδειγματικά με το μέινστριμ.
Η μητρότητα σε γκορ αισθητική και με στοιχεία μεταφυσικού τρόμου –που φτάνει στα όρια του body horror– σε ένα φιλμ που παρακολουθείται με άνεση λόγω της ατμόσφαιράς του
Το πολιτικό στοιχείο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ταραχώδη διαδρομή των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Ο Μάλκοβιτς, που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στη Βενετία και θεωρείται ήδη ο βασικός υποψήφιος και για το Όσκαρ.
Η ταλαντούχα Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανάμεσα στους 15 κορυφαίους νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης
Aνεβαίνει το όνομα της στις στοιχηματικές εταιρείες
Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας
Ο σημαντικός σκηνοθέτης έρχεται στην Ελλάδα με τέσσερις θεατρικούς μονολόγους
Ο Στάθης Καλύβας και η Νατάσα Τριανταφύλλη μιλούν για το «Big Bang 1970-1973» ή αλλιώς για μία ιστορική στιγμή που σβήστηκε από τη συλλογική μνήμη
Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος αφηγείται την ιστορία του «ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ», πριν την παρουσιάσει live στην Αθήνα
Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επαναφέρει δύο ξεχωριστές κινηματογραφικές παραγωγές
Ο 63χρονος ηθοποιός αιφνιδίασε τους περαστικούς προκαλώντας χάος με τα καμώματά του
Έργα μεγάλης αξίας δημοπρατούνται στη Γλασκώβη - Πλήρης σειρά του 1974 στο αρχικό της κουτί
Ποιος θα ενσαρκώσει τον θρυλικό Βρετανό πράκτορα στην 26η ταινία του κινηματογραφικού franchise;
Οι ταινίες που ξεχωρίζουν, οι σημαντικές βραβεύσεις, οι επιλογές του Λάσε και οι καλεσμένοι στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης.
Η νέα έκδοση του ΜΙΕΤ παρουσιάζει ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχείο που διασώθηκε από γενιά σε γενιά
Μια συζήτηση για τα coloring books της, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Key Books
Ο φωτογράφος Μπρένταν Λάρσεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις κατηγορίες περί χρήσης Τεχνητής Νοημοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.