Ο Παριζιάνος street-art καλλιτέχνης Elwa στη Θεσσαλονίκη
Με αφορμή την πρώτη του έκθεση στον νέο χώρο Volume R
Το Volume R είναι ένας νέος χώρος, design studio, archive, concept store και gallery που δημιούργησαν στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ράκκας και η Georgia P. Με αφορμή τα εγκαίνια του Volume R την Πέμπτη 7/11, θα φιλοξενηθεί εκεί ο Γάλλος street art καλλιτέχνης Elwa στην πρώτη του έκθεση με τίτλο ELWAverse.
Μια νέα άφιξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το Volume R είναι ένας νέος χώρος που δημιούργησαν δύο άνθρωποι που αγαπούν την εικόνα, το design και τη μουσική, το ίδιο όσο αγαπούν και την πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη: ο Νίκος Ράκκας και η Georgia P. με όλα όσα αγαπούν και τους εμπνέουν. Το Volume R θα στεγάζει τη μουσική, τις εκδόσεις, το design και την Tέχνη. Είναι ένα design studio, archive, concept store και gallery.
Στο πωλητήριο του Volume R βρήκαμε ήδη (!) μία επιλογή από βινύλια, βιβλία και περιοδικά μόδας, Tέχνης, design καθώς και decor items νέων brands και designers. Συλλεκτικές εκδόσεις σε βινύλια από hip hop, jazz,soul, funk, ιδιαίτερες εκδόσεις από διάσημους οίκους όπως Rizzoli, Phaidon, Gestalten, αλλά και από άλλους μικρούς ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους.
Στα designer objects ανακαλύψαμε τα πολύχρωμα βάζα - αμφορείς των Pop Pot που είναι 3d printing, τα διακοσμητικά πιάτα Very ugly plates με το μαύρο χιούμορ που τα χαρακτηρίζει, τις κούπες Polona Polona που αναπαριστούν προσωπικότητες της μουσικής και της Τέχνης σε illustration, το cool ελληνικό brand γυαλιών ηλίου The glass of Brixton, τα Playmobil γλαστράκια της Lechuza, αρωματικά κεριά σε διάφορα σχέδια όπως τον Smiley, πολύχρωμους νάνους ή με γεύση Haribo.
Tέλος, λόγω της αδυναμίας των ιδιοκτητών για τα φυτά το Volume R διαθετει και μεταλλικά pots με παχύφυτα και επάνω μηνύματα από στίχους αγαπημένων μουσικών κομματιών.
Ο χώρος θα λειτουργεί και ως gallery με σκοπό να παρουσιάζει νέους καλλιτέχνες γύρω από την street art, το illustration και το graphic design, ενώ θα φιλοξενεί και θα οργανώνει επίσης events όπως παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων.
Στη μόνιμη συλλογή του Volume R θα υπάρχουν αριθμημένα και υπογεγγραμμένα prints με τις illustration δουλειές των Paul Thurlby, Ciel Glue, Polona, Super Talented και τις φωτογραφίες από το Playmobil project του Νίκου Ράκκα.
Opening party και έκθεση
Την Πέμπτη 7/11 από τις 18.00 - 22.00 θα γίνει το opening party του νέου χώρου σε συνδυασμό με την έναρξη της πρώτης έκθεσης του καλλιτέχνη Elwa με τίτλο ELWAverse.
O Elwa είναι ένας Παριζιάνος καλλιτέχνης που συνδυάζει το γκραφίτι, την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του '90, το street art και την τεχνολογία. Το στυλ του εμπνευσμένο από εικονίδια hip-hop και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, από την δεκαετία του '90, τη skate κουλτούρα και τα γιαπωνέζικα manga, διακρίνεται από την ζωηρή ενέργεια και τα έντονα χρώματα, καθιερώνοντας μία μοναδική οπτική ταυτότητα στη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή ενώ συνδυάζει το digital art και το 3D modelling. Το έργο του παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. O Elwa θα βρίσκεται στον χώρο για να παρουσιάσει τη δουλειά του καθώς και μία αποκλειστική capsule συλλογή από t-shirts και αριθμημένα prints σε συνεργασία με το Volume R.
H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2/12.
* Volume R: Παπαρηγοπουλου 24, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κρίση της Αμερικής της δεκαετίας του 1920 με μια σύγχρονη ματιά
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Από την ελληνική μυθολογία έως το «Hair» του 1967
Ο γνωστός εικαστικός μας μίλησε για τη ζωή του, με αφορμή τη νέα ατομική έκθεσή του «Οροπέδια»
Θλίψη στον κόσμο των γραμμάτων για την απώλεια της σπουδαίας μεταφράστριας
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Όταν ένα χωριό διακοσίων κατοίκων γίνεται πολιτιστικός προορισμός
Ξεκινά η επανατοποθέτηση των «Δεσμωτών» στο Φάληρο, σε ειδικό κέλυφος, με χρηματοδότηση Ταμείου Ανάκαμψης
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Από την Κιάρα Σουγκανίδου στον Απόστολο Χαντζαρά και την Άννα Παπαμαρκάκη- Evans
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.