- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Εθνική Πινακοθήκη: Στόχος η παράδοση του έργου το 2020
Αυτοψία στο εργοτάξιο από την υπουργό Πολιτισμού και τον περιφερειάρχη Αττικής
Στόχος η αποπεράτωση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης έως το τέλος του 2020.
Το εργοτάξιο του κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και οπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Κοινό σημείο αναφοράς ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο και τα εγκαίνια τόσο των μόνιμων εκθέσεών, όσο και αυτής που θα σχετίζεται με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, να γίνουν στις 25 Μαρτίου 2021.
Η υπουργός, με πρωτοβουλία της οποίας πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη, χαρακτήρισε «εμβληματικό έργο για την Αθήνα» την Πινακοθήκη και υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών, λέγοντας: «Σήμερα είμαστε εδώ όλοι για να δείξουμε ακριβώς την τεράστια σημασία που έχει το έργο αυτό για την Αθήνα και για την Ελλάδα. Η Εθνική πινακοθήκη αποκτά πλέον τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με ίσους όρους τις μεγάλες πινακοθήκες των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι «η νέα Εθνική Πινακοθήκη, της οποίας την ανακατασκευή χρηματοδοτεί κυρίως η Περιφέρεια, θα ενισχύσει σημαντικά το brand name της Αττικής».
«Για εμάς, ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είναι πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Αττικής» σημείωσε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι ως Περιφέρεια «σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αλλά και τους ιδιώτες που συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο, που φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πατρίδα και το Λεκανοπέδιο, προσελκύοντας καθημερινά χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες».
Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους εμπλεκόμενους στην αποκατάσταση φορείς και κυρίως την υπουργό η οποία όπως είπε «από την πρώτη στιγμή έβαλε τα χρονοδιαγράμματα για την επίσπευση των εργασιών» ώστε να συμμετέχει η Πινακοθήκη στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της Ελλάδας.
Το έργο προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ 2007-2013 με 12,5 εκατ. ευρώ και από το ΠΕΠ 2014-2020 με 4 εκατ. ευρώ ενώ τον συντονισμό των εμπλεκόμενων στην αποκατάσταση υπηρεσιών (υπουργείο Πολιτισμού, Πινακοθήκη και Ίδρυμα Στ. Νιάρχος) έχει ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.
Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης οι γ.γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η ειδική σύμβουλος του ΥΠΠΟΑ Άννα Παναγιωταρέα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και της Εθνικής Πινακοθήκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου
Ο Θανάσης Χονδρός, η Αλεξάνδρα Κατσιάνη, η θεωρία «1 + 1 = 1» και ένας αποχαιρετισμός
Φωτογράφος με δικό του οπτικό υλικό και δικό του «λεξιλόγιο» κίνησης, χρώματος και οπτικών γωνιών λήψεων.
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Ο τραγουδιστής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από τα σχολικά ημερολόγιά του
Η πρώτη καλλιτέχνιδα που παραλαμβάνει το νέο βραβείο Artist-Director
Πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιάννη Δήμου, οι εικόνες ενός κόσμου που σταθερά απομακρύνεται αποκτούν νέα σημασία. Τι μπορούν να πουν σήμερα στις γενιές που δεν τον γνώρισαν ποτέ;
Η Μαρία Μπούρη, επιμελήτρια της έκδοσης, μιλάει για την ανθρωπιστική διάσταση της ιατρικής, τη σχέση γιατρού-ασθενούς και τον ρόλο της παιδείας στην άσκηση της ιατρικής.
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» θα πραγματοποιήσει εορταστικές εμφανίσεις σε αρένες
Ο μουσικός κάλεσε το κοινό να μην τηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στη σύγκρουση
Η προσιτή τιμή και οι νέες κυκλοφορίες οδηγούν την αναγέννηση των φυσικών μέσων
Ένα αφιέρωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Ο Δρ. Zaldy Tan μιλά για την απώλεια μνήμης, την άνοια και το Αλτσχάιμερ, δίνοντας πρακτικές συμβουλές για ασθενείς, οικογένειες και φροντιστές.
Το Φεστιβάλ έρχεται από τη Λέσβο στην Αθήνα για μια μόνο βραδιά, με σπουδαίους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς
Ο Σκωτσέζος μουσικός αποθεώθηκε στο Σάο Πάολο γράφοντας εκ νέου ιστορία
Στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Kworb – Στις 28 από τις 50 θέσεις του ελληνικού Top 50 του Spotify τα τραγούδια του.
Η ράπερ δηλώνει περήφανη για τη στήριξή της στον πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά τις αντιδράσεις
«Ο κόσμος δεν θέλει να παρακολουθεί μια μηχανή που είναι τέλεια», δήλωσε ο πρώην τραγουδιστής των Police
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
Οι κριτικές ήταν συντριπτικά θετικές, με την ταινία να συγκεντρώνει ποσοστό 95% στο Rotten Tomatoes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.