- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Αμφίπολη ανοίγει της «πύλες» της (εικόνες)
Πιθανόν έως τα τέλη του 2019, αρχές του 2020
Το εντυπωσιακό ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, αναμένεται να είναι επισκέψιμο για το κοινό με την ολοκλήρωση των τελικών εργασιών αποκατάστασής του, οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί τέλη του 2019 αρχές του 2020.
Οι εργασίες αποκατάστασης στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, που άφησε έκπληκτη τη διεθνή κοινότητα, όταν ήρθε στο φως το 2014, σύμφωνα με την Real News, θα ξεκινήσουν εντατικά τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα 1,5 εκατ. ευρώ από την ένταξη του ΕΣΠΑ.
Μόλις ο χώρος καταστεί επισκέψιμος, όπως έχει ανακοινώσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου το μνημείο να συμπεριληφθεί στον Κατάλογο της UNESCO.
Οι εργασίες, αφορούν χωματουργικές παρεμβάσεις στο τύμβο, τη διασφάλιση και τη συντήρηση του ταφικού μνημείου που αντιμετωπίζει τεράστια στατικά προβλήματα, καθώς και τη συνολική αποκατάσταση των μοναδικών έργων τέχνης που περιέχονται σε αυτό.
Η αποκάλυψη οστών στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είχε προκαλέσει το 2014 παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά πέρα από την ανθρωπολογική μελέτη των σκελετών που είχε πραγματοποιηθεί και ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2015, δεν υπήρξε τίποτα νεότερο.
Τα οστά που βρέθηκαν στην επίχωση του χώρου 4, αλλά και στο εσωτερικό του κιβωτιόσχημου ταφικού μνημείου ανήκαν σε μία γυναίκα περίπου 60 ετών, σε δύο άνδρες περίπου 30 ετών, σε ένα βρέφος και σε έναν καμένο νεκρό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Πέντε μέρες γεμάτες ρυθμό, live performances και dj sets στην πόλη
Μαζί με τον αναγνωρισμένο φωτογράφο, οι συμμετέχοντες βγαίνουν έξω από τα στενά όρια της αίθουσας
Η αντίδραση του σκηνοθέτη στην είδηση ότι η ταινία του είναι η επίσημη πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ
Θα παρουσιάσει την παράσταση «Το φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ» στο πλαίσιο της ενότητας «Φθινόπωρο – ΑΠΟΗΧΟΙ»
Ο σκηνοθέτης άρχισε να εργάζεται πάνω στο ντοκιμαντέρ το 2023
Asteria Culture Festival στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκη Παπαθεοχάρη
Δύο ξεχωριστές διαδρομές ανακαλύπτουν τα μνημεία και την πολιτιστική κληρονομιά
Η υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 - Και οι νέες εκθέσεις που εγκαινιάζονται τον Δεκέμβριο
Δημιουργία πρότυπου αρχαιολογικού πάρκου στον οικιστικό ιστό του νησιού
Η διοργάνωση ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Ένα εβδομαδιαίο podcast για τις νέες εκδόσεις, και τις νέες σειρές και ταινίες.
Κάλλος. Ομορφιά (στα έπη του Ομήρου). Λέγεται για το θεϊκό αλλά και το ανθρώπινο κάλλος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 54ης Έκθεσης βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Από τις Ευτυχισμένες Μέρες του Μπέκετ στον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, δείτε όλες τις φετινές παραστάσεις
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Επίσημη πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την 99η διοργάνωση της Ακαδημίας
Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο εάν η δήλωση βασίζεται σε εσωτερική πληροφόρηση ή αποτελεί προσωπική εκτίμηση
THE BAUSA, Yulia Niko b2b Ede, BRB, Pablo Nuevo και Evanjelia αναλαμβάνουν τα decks στο Θέατρο Άλσος
Από τα σημερινά επίσημα εγκαίνια μέχρι συζητήσεις για τη φαντασία, τα manga, τις βιβλιοθήκες και την ευρωπαϊκή λογοτεχνία – το πρόγραμμα από 7 έως 13 Σεπτεμβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.