Πολιτισμος

Στ. Φασουλής για Τσίπρα: «Θέλει να γίνει καθεστώς και η Ελλάδα απέραντο Δημόσιο

«Είναι τόσος ο κίνδυνος από τους κυβερνώντες, που από κάτω τι να κάνουν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362086-749339.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Σταμάτης Φασουλής στη  Μυρτώ Λοβέρδου στο ΒΗΜΑ. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μιλά για τον «Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη  τον οποίο  σκηνοθετεί σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει όλο το καλοκαίρι, αλλά σχολιάζει, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τους κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αν είναι οργισμένος αναφέρει: «Ουσιαστικά απογοητευμένος. Όχι οργισμένος. Πέρασα τη φάση της οργής πριν δύο χρόνια όταν έβλεπα την καταστροφή με τη βαρουφάκεια έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι τόσος ο κίνδυνος από τους κυβερνώντες, που από κάτω τι να κάνουν; Αυτοί που αντιδρούσαν τώρα είναι κυβερνώντες. Αυτοί που μούντζωναν και φώναζαν «να καεί η Βουλή» είναι τώρα μέσα. Οι άνθρωποι που σέβονται το μεροκάματά τους, που τους νοιάζει η πρόοδος των παιδιών τους, δεν κατεβαίνουν κάτω».

Απαντώντας αν πίστεψε και αυτός την Αριστερά είπε:«Ολοι πιστέψαμε κάποτε ότι Αριστερά σημαίνει πρόοδος. Τώρα λένε ότι ο Τσίπρας πρόδωσε την Αριστερά. Οχι. Αυτή είναι η Αριστερά. Δεν την πρόδωσε. 

Ο Τσίπρας είναι αριστερός και κάνει ό,τι έκανε η Αριστερά χρόνια, να γίνει καθεστώς. Να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο Δημόσιο. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από αυτό. Αριστερότατος είναι. Και να λείπουν αυτές οι δικαιολογίες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ