- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο
Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο ∆ήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 1η Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 18:00 με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού &Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Β. Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό ∆ιευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.
Ο περίπατος, διάρκειας 1 1⁄2 ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών.
Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές !

Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας – αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό!
Με τη συνεργασία του ∆ήμου κάθε περιοχής και της τοπικής κοινότητας, με μελετημένη επιλογή διαδρομών, σηματοδότηση και επικοινωνία, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της χώρας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο!

Για περισσότερες πληροφορίες: ellet.gr / monopatiapolitismou.gr / epidavros.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: κα Κ. Στεμπίλη - Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693. E-mail: sepi@ellinikietairia.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του Ορέστη Καραμανλή ήταν ένα καθαρά συμμετοχικό έργο που δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί δίχως τον κόσμο
Ο Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ και ο Αντρέα Μπαγιάνι γράφουν για την άνοια των γονιών τους
Οι τρεις διοργανωτές, Τάσος Μπιμπισίδης, Βάλια Ζαμπάρα και Νάνσυ Φαφούτη, εξηγούν πώς ένα παραδοσιακό σύμβολο της Αστυπάλαιας έγινε αφορμή για ένα νέο πολιτισμικό φεστιβάλ
Μιλήσαμε με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Brat» όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ
Ο νέος κύκλος που ξεκίνησε φέτος στο Φεστιβάλ εστιάζει στη σύγχρονη μουσική ως ολιστική εμπειρία
Το «The Age Of Everything» θα είναι διαθέσιμο από τις 2 Οκτωβρίου
Από τους τοίχους της πόλης στο εξώφυλλο του Summer in the City
Μια ζωή γεμάτη ταξίδια, μουσική και περιπέτειες. Από ένα υπόγειο στο Αμβούργο και την ορχήστρα του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι την Τζαμάικα και τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά stages
Ο πρωτοπόρος της ελληνικής ροκ, που έφερε τον «ηλεκτρισμό» στα μουσικά πράγματα της χώρας, μιλάει στην ATHENS VOICE
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
«Μόνο με την επίκληση της νομιμότητας δεν θα έχει κανείς μέλλον», λέει ο Αντώνης Κλάψης στην ATHENS VOICE
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Από το «Τουρνέ» του Ευριπίδη Λασκαρίδη ως το «Oedipus Steps» του Ζήση Σέγκλια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Μια επίσκεψη με τον Τάκη Ευσταθίου που φωτίζει την κληρονομιά του σπουδαίου ελληνοαμερικανού ζωγράφου και τα ερωτήματα για τη διάσωσή της
«Ο Γιάννης μου το χάρισε, μαζί με τη φιλία του και τον ευχαριστώ» δήλωσε ο δημοσιογράφος
Με την μεγάλη τους περιοδεία, με τίτλο Celebrating 50 years, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Σώμα, ταυτότητα και τέχνη: Η Jenny Saville στη 61η Μπιενάλε
Tι γνωρίζουμε από την έρευνα για το μέγεθος και την παρουσία των προσώπων στις παιδικές ζωγραφιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.