Πολιτισμος

Οι δωρεάν εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Νοέμβριο

Ξεναγήσεις, προγράμματα ευεξίας & αθλητισμού, εικαστικά, συναυλίες για μικρούς και μεγάλους

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329730-682127.jpg

Αποφασισμένο να διατηρήσει ζωντανό το διάλογο με το κοινό, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει και τον Νοέμβριο τις δωρεάν εκδηλώσεις και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να το απολαύσουν ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη, να απολαύσουν και να ανακαλύψουν ξανά το έργο μέσα από τη διοργάνωση των ανοικτών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, κινηματογραφικές προβολές καθώς και μουσικές συναυλίες, εικαστικά, ξεναγήσεις και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Νοεμβρίου ΕΔΩ. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Ξεναγήσεις

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν.

Ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ

Ξεναγήσεις στο Πάρκο

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν νέο, φιλόξενο και ανοιχτό χώρο μέσα στην πόλη, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το ελληνικό και μεσογειακό τοπίο. Η σειρά οργανωμένων ξεναγήσεων στο Πάρκο είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα τοπία που το συνθέτουν, την ελληνική και ευρύτερη μεσογειακή χλωρίδα, καθώς και τις ποικίλες δραστηριότητες που φιλοξενεί το Πάρκο. Οι ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά 13.00-14.30. Για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών η συμμετοχή πραγματοποιείται με ηλεκτρονική προεγγραφή. Οι κρατήσεις ξεκινούν 2 εβδομάδες πριν από την εκάστοτε ξενάγηση.

Ομαδικές Ξεναγήσεις

Ομαδικές ξεναγήσεις προσφέρονται για εκπαιδευτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και άλλους φορείς ειδικού ενδιαφέροντος. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης κάθε Τρίτη 13.00-14.30 και 15.00-16.30, και Κυριακή 13.00-14.30 και 15.00-16.30.

Μουσικές εκδηλώσεις

Μουσικές εξορμήσεις ακολουθώντας επιλεγμένα μουσικά σχήματα σε ονειρικά ηχοτοπία και εξωτικές αναζητήσεις. Ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική, πολύχρωμοι ήχοι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, ψηφιακές λούπες, θέρεμιν, κιθάρες, πλήκτρα και συνθεσάιζερ από συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής κατακτούν τον Νοέμβριο τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ.

Οι Gadjo Dilo στις μουσικές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου

Οι Gadjo Dilo στις μουσικές εκδηλώσεις του Νοεμβρίου

Δραστηριότητες για παιδιά

Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμη τα παιδιά! Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αθλητικές δραστηριότητες όπως μουσικοκινητική αγωγή, στίβο και yoga για παιδιά, ψυχοκινητική αγωγή, θαλάσσιο καγιάκ και ιστιοπλοΐα στο κανάλι κ.ά.

Δραστηριότητες για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Δραστηριότητες για ενήλικες

Εργαστήρια, διαλέξεις, αθλητικές & πολιτιστικές δραστηριότητες, ομιλίες, μαραθώνιοι κ.ά θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των ενήλικων επισκεπτών.

Δραστηριότητες για ενήλικες στο ΚΠΙΣΝ

Ψηφιακές Υπηρεσίες & Προγράμματα

• Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet. Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com οι επισκέπτες χρησιμοποιώντας είτε τους σταθερούς υπολογιστές, είτε κινητές συσκευές έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περιεχόμενο από 100 διαφορετικές χώρες, σε 60 διαφορετικές γλώσσες. Οι υπολογιστές βρίσκονται στο ισόγειο της ΕΒΕ, και ελπίζουμε η υπηρεσία αυτή να αποτελέσει μια πλατφόρμα καθημερινής ενημέρωσης, διασκέδασης αλλά και έμπνευσης για τους επισκέπτες μας.

• Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης για τα ψηφιακά μέσα, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, από νήπια και εφήβους έως άτομα τρίτης ηλικίας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Η συμμετοχή στα προγράμματα διασφαλίζεται με σειρά προτεραιότητας.

Οι δωρεάν εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Νοέμβριο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ