- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εντός του 2021 παραδίδεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Τι δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Χανιά: Μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Μέσα στο 2021 αναμένεται να παραδοθεί και να λειτουργήσει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέπτεται τα Χανιά.
Η κ. Μενδώνη ξεναγήθηκε το πρωί στους χώρους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.
Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας στους δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι το υπουργείο θα συνεργαστεί και θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες του δήμου για την ανάδειξη υποδομών που σχετίζονται με τον πολιτισμό.
Αναφερόμενη ειδικότερα στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να ανοίξει και να αποδοθεί το νωρίτερο δυνατόν. Ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021. Θα προσπαθήσουμε, εξαρτάται βεβαίως από τους διάφορους διαγωνισμούς που πρέπει να γίνουν μέσα στα πλαίσια του ενταγμένου από την Περιφέρεια έργου, μήπως φέρομε λίγο πιο μπροστά τον χρόνο και τον Ιανουάριο του 2021 το μουσείο να μπορέσει να λειτουργήσει».
Στις δηλώσεις της η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάστασης των Ενετικών Νεωρίων στην παλιά πόλη των Χανίων που θα δρομολογηθεί μέσα από προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια, ο Δήμος Χανίων και το Πολυτεχνείο.
Όπως επεσήμανε, «για τα Νεώρια είπαμε, ότι πολύ γρήγορα μέσα στον επόμενο μήνα, ενάμιση το πολύ, θα μπορέσει να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία ώστε από τις μελέτες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο που είναι ο επιστημονικός συμβαλλόμενος να καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για την χρήση των Νεωρίων».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της αποκατάστασης κατολίσθησης σε δύο σημεία του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου η κ Μενδώνη δήλωσε.
«Η εφορεία αρχαιοτήτων Χανίων έχει τον προγραμματισμό της, προφανώς τα μνημεία που έχουν υποστεί ζημιές πρέπει να αποκατασταθούν και θα αποκατασταθούν».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε την συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού ιδιαιτέρως εποικοδομητική.
«Θέσαμε τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό μας στην κ υπουργό και αυτά που ακούσαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Υπάρχουν τα έργα και οι προτεραιότητες αιχμής και μέσα σε αυτά μπορώ να αναφέρω κυρίαρχα, το ζήτημα της ολοκλήρωσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων, που είναι έργο υπερτοπικής αναφοράς ενώ ένα ακόμα ζήτημα αιχμής είναι αυτό της ανάδειξης και της χρήσης των Νεωρίων».
Κατά τη συνάντηση του με την κ. Μενδώνη ο δήμαρχος Χανίων έθεσε ακόμα το θέμα των απαλλοτριώσεων για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος των Χανίων.
Κατά την πρωινή παρουσία της στα Χανιά η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε ακόμα το Μουσείο Τυπογραφίας ενώ αργά το απόγευμα , θα εγκαινιάσει το Μουσείο - Στρατηγείο της επανάστασης του Θερίσου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.