Visual Browsing
Στις αγορές, Κυρ-Στέφανε...
ΤΕΥΧΟΣ 614
FORREST GUMP

Στις αγορές, Κυρ-Στέφανε...

Μέρες και νύχτες στο Αναπτυκστάν
ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΜΕ ΚΟΤΕΤΣΟΣΥΡΜΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σίγουρος τρόπος να αποτραπούν στο μέλλον και άλλα επεισόδια με τους ευέξαπτους βουλευτές: Κατά την έναρξη της ολομέλειας θα τοποθετούνται από τη φρουρά μέσα στον ειδικά περιφραγμένο χώρο στον οποίο θα παραμένουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. 

Η ιδέα προέρχεται από τα ρινγκ των αγώνων Ultimate Fighting όπου οι παλαιστές δίνουν τη μάχη τους μέσα σε κλειστά κλουβιά και από τα μπαρ του αμερικανικού νότου όπου οι ορχήστρες προστατεύονται με τέτοιο σύρμα από τα μπουκάλια που πετούν οι μεθυσμένοι θεατές.


Ατυχία να πέφτει η Μέρα της Μητέρας μέρα με καύσωνα.  

● Αχρηστεύει τελείως την προτροπή-σύμβολο «ζακέτα να πάρεις».  


Σχετικα
Athens Voices 748
Athens Voices 748

Έστω ότι ένας επαγγελματίας παίκτης του πινγκ-πονγκ παίζει με αντίπαλο ένα 10χρονο παιδί. Είναι προφανές ότι όλοι θα υποστηρίζουν το παιδί. Και από την άλλη, ο επαγγελματίας θα γελοιοποιηθεί στα μάτια όλων, αν αρχίσει να παίζει σοβαρά και να εφαρμόζει όλες τις κινήσεις που ξέρει. 

Ε, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον εισηγητή του μνημονίου Χρήστο Καραγιαννίδη. Που με ιδιαίτερη έμφαση δήλωσε πως «Δεν γνωρίζει οικονομικά. Μόνο μπακαλίστικα». 

● Αποδυναμώνοντας οποιαδήποτε προσπάθεια να του απαντήσει κανείς με επιχειρήματα οικονομολόγου. Γιατί όχι μόνο δεν θα έχει αντίλογο αλλά θα γίνει και αντιπαθής. Όπως ακριβώς ο επαγγελματίας παίκτης του πινγκ-πονγκ που παίζει με όλες του τις δυνάμεις εναντίον του ανήλικου. 

Σχετικα
Athens Voices 747
Athens Voices 747

● Ηθικό δίδαγμα: αν θέλεις να υποβαθμίσεις κάτι ώστε να μην ασχοληθεί κανείς πραγματικά μαζί του, ταύτισέ το με κάποιον εντελώς ακατάλληλο.


Έστω ότι βρίσκεσαι σε μια ταβέρνα και έρχεται ο λογαριασμός. 

Αυτός που αναλαμβάνει να μαζέψει τα χρήματα λέει ότι το ποσό που πρέπει να συνεισφέρει ο καθένας στον ρεφενέ είναι πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Στο τέλος πληρώνει και με όσα του περίσσεψαν εξοφλά και μερικούς δικούς του προσωπικούς λογαριασμούς. Π.χ. το μανάβη, το καθαριστήριο κ.ο.κ. 

● Ε, κάπως έτσι δεν είναι και αυτή η ιστορία με τα μέτρα (που εισπράττουν από όλους) και τα αντίμετρα (που πάνε σε επιλεγμένους); 


● Πολιτικός μαρμοτισμός: Το να κάνεις τον έκπληκτο κάθε φορά που ακούς τον Γιάνη Βαρουφάκη να κάνει τις ίδιες ακριβώς «συγκλονιστικές» αποκαλύψεις για τα σχέδια δράσης του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές.


Η (πραγματική) απορία τηςεβδομάδας

Αυτοί που υποστηρίζουν ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου πρέπει να διακοπεί λόγω διαφθοράς, γιατί δεν υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσει και η Βουλή επειδή κάνουν μέσα έκτροπα οι Χρυσαυγίτες;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 2

Γιατί όλοι πανηγυρίζουν ότι όπου να ’ναι βγαίνουμε από τα μνημόνια και κανείς δεν λέει τι ακριβώς θα αλλάξει όταν ξαναβγούμε στις αγορές και αρχίσουμε να ξαναδανειζόμαστε ώστε να μη χρεοκοπήσουμε πάλι;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Ψευδοσιθρού» Τα φορέματα εκείνα που ενώ μοιάζουν εκ πρώτης όψεως διαφανή, στην πραγματικότητα διαθέτουν φόδρα στο χρώμα του δέρματος με αποτέλεσμα να εξαπατούν όσους ενθουσιάζονται.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Γραφίστας που εικονογραφεί με σημαίες και χάρτη το θέμα «Ποιες παραλίες της Αττικής πήραν γαλάζια σημαία».


Η μετάφραση της εβδομάδας

Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης: «Τελικά ο  Πανελευσινιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 7-5».

Μετάφραση Και οι Βορειοκορέατες νομίζουν ότι έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού δεν υπάρχει κανείς μέσα στη χώρα να διαψεύσει τον επίσημο κρατικό σταθμό.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5