Πολιτικη & Οικονομια

Μια (εισ)φορά κι έναν καιρό

Δώσε κι εμένα Ελεύθερε Επαγγελματία

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 613
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353462-733000.jpg

Οι ειδικοί για την οικονομία ποζάρουν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2015» στα αγγλικά. Το βιβλίο συνοδεύεται από χαρτοπετσέτα. Για να θυμίζει τη χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία ο υπουργός Οικονομικών του Κώστα Καραμανλή παρουσίασε στην Κριστίν Λαγκάρντ το σχέδιο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει εντυπωσιακό αισθητήριο που τον προφυλάσσει από τις κακοτοπιές. Γι’ αυτό και φρόντισε να μιλήσει στην επίσημη καλεσμένη του Κριστίνα Κίρχνερ για την κοινή μενταλιτέ Ελλήνων και Αργεντίνων την περασμένη Δευτέρα.  

● Προφανώς για να μη συμπέσει με την Ημέρα της Ευρώπης, 24 ώρες μετά. 


Γιατί γκρινιάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες επειδή βλέπουν τις εισφορές τους να γιγαντώνονται και δεν ασχολούνται με τη θετική πλευρά;

● Ότι δηλαδή χάρη στη δική τους συνεισφορά, συνεχίζουν να υπάρχουν χρήματα προκειμένου να διορίζεται κόσμος; 

● Με άλλα λόγια ότι είναι πρωτοπόροι στη μάχη κατά των ακραίων νεοφιλελεύθερων πρακτικών; 


Η λογική είναι ότι όποιος είναι εναντίον του Ιβάν Σαββίδη, είναι εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης όμως συμπαθεί τον Αλέξη Τσίπρα. 

● Άρα και όσοι είναι εναντίον του Αλέξη Τσίπρα είναι εναντίον του ΠΑΟΚ;


Ο Αλέξης Τσίπρας πάλι, που τον συμπαθεί ο Ιβάν Σαββίδης, συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη. 

● Άρα και όποιος είναι εναντίον του Πάνου Καμμένου είναι εναντίον του ΠΑΟΚ;

● Και τελικά όποιος δεν καπνίζει ΣΕΚΑΠ, είναι κι αυτός εναντίον του ΠΑΟΚ;


600 δισ. υπόσχεται ο Αρτέμης Σώρρας. 600 δισ. υπόσχεται και ο Πάνος Καμμένος από κοίτασμα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης. Προφανώς όσοι υπόσχονται θησαυρούς έχουν μια εμμονή με αυτό το νούμερο. 

● Εκτός αν ο Πάνος Καμμένος ήθελε να αποκαλύψει ότι ο Σώρρας κρύβεται κάπου στη Γαύδο.  


Υποψία της εβδομάδας: όσοι έπαιξαν ξύλο πριν τον τελικό του κυπέλλου, κάθισαν μετά παρέα σε μια καφετέρια και διάβαζαν τα οργισμενο-απογοητευμένα σχόλια στα social media όσων περίμεναν να δουν μια «πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου».


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Ο πρωθυπουργός ξεκινά περιοδεία στα υπουργεία προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου, επειδή νομίζει ότι αν πάρει τους υπουργούς του στο τηλέφωνο και τους ρωτήσει εκείνοι θα του πουν ψέματα;

Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 2

Γιατί όλοι αυτοί που μιλούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για τα ψέματα του κ. Τσίπρα, όταν τον ακούν να κάνει εξαγγελίες για αλλαγές στην παιδεία, αναφέρονται σε αυτές σαν να είναι σίγουρο ότι θα τις πραγματοποιήσει; 

Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 3

Και τώρα που τα Wikileaks δεν κατόρθωσαν να ματαιώσουν την εκλογή Μακρόν στη Γαλλία παρά τη διαρροή των email μια μέρα μετά τις εκλογές, τι μεθόδους θα αρχίσουν να ακολουθούν για να πριμοδοτούν στο εξής τους φιλο-πουτινικούς υποψηφίους; 

Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο 4

Όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος εύχεται μια μέρα η Ευρώπη να γίνει Ομοσπονδία, ξέρει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο να προσλαμβάνει κόσμο εκτός ΑΣΕΠ, έτσι;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Φραποτηρία». Η κατανάλωση φραπέ κατευθείαν από το ποτήρι, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο καλαμάκι στο σπίτι.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Παπάς στην εκκλησία που έκανε τάμα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για να βρει σύντροφο.


Η μετάφραση της εβδομάδας

Δημήτρης Τζανακόπουλος «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει στο όνομα των ανέργων και των εργαζομένων στο Κερατσίνι και το Αιγάλεω (...) Εγώ τουλάχιστον έχω μείνει δύο χρόνια στο Αιγάλεω»

Μετάφραση Είναι υπέροχα γραφικοί αυτοί οι λαϊκοί στις δυτικές συνοικίες. Και δεν δαγκώνουν τελικά. Μπορείς να ζεις εκεί κανονικά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ