TV + Series

Η κορυφαία αστυνομική σειρά, True Detective στο Novacinema

True Detective: Μόνο ένας αληθινός ντετέκτιβ μπορεί να λύσει το μυστήριο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
True Detective

O 4oς κύκλος της κορυφαίας αστυνομικής σειράς μυστηρίου της ΗΒΟ «True Detective: Night Country» αποκλειστικά στο Novacinema

Οι αστυνομικές σειρές είναι δημοφιλείς για πολλούς λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η δυνατότητα να μπεις στο ρόλο του ντετέκτιβ έστω και για μια ώρα, να συλλέξεις τα στοιχεία, να προβείς σε συλλογισμούς και να βγάλεις ένα πόρισμα- το οποίο και θα υποστηρίζεις μέχρι τη στιγμή που η σειρά θα σου αποκαλύψει το μεγάλο plot twist. Και κάπου εκεί θα νιώσεις ένα περίεργο συναίσθημα. Ενώ είσαι φοβερά απογοητευμένος/η που έπεσες έξω –θες, δε θες, πρέπει να το παραδεχτείς, την ίδια στιγμή νιώθεις ικανοποίηση που το σενάριο «δε σου άφησε» να μαντέψεις τη λύση. Οι ιστορίες μυστηρίου χωρίς να ανήκουν στην κατηγορία θρίλερ, προκαλούν αδρεναλίνη –και μάλιστα χωρίς φόβο. Άρα είναι ένα genre, που λίγο πολύ, οι περισσότεροι προτιμάμε.

True Detective: Night Country

True Detective

Φτιάξε τον κατάλληλο φωτισμό, πάρε μια «χοχουλιάρικη» κουβέρτα, φτιάξε ποπ κορν και ετοιμάσου για μία αστυνομική σειρά που αξίζει να περνάς τα βράδια σου αποκλειστικά στο Novacinema. Ο πολυαναμενόμενος 4ος κύκλος  της κορυφαίας αστυνομικής σειράς μυστηρίου της ΗΒΟ «True Detective: Night Country» είναι εδώ για να μας κρατήσει αμείωτο το suspense κάθε Τρίτη στις 22:00- 48 ώρες μετά την προβολή στην Αμερική. Έξι επεισόδια που θα σου «κόψουν» την ανάσα και θα μας ιντριγκάρουν όσο καμία άλλη αστυνομική σειρά.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευθεί με πέντε Emmy. Αυτό όμως που το καθιστά μια σειρά πραγματικά μοναδική στην κατηγορία της, είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τις θεματικές της. Μαζί με τα κομμάτια της κεντρικής υπόθεσης, υπονοούνται κρυμμένες πτυχές των ηρώων, θίγονται αλήθειες για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις, ενώ ούτε η ίδια η αφήγηση δε μένει «σταθερή» απέναντι στην αποδόμηση που της επιφυλάσσει ο δημιουργός Nic Pizzolatto.

Από τους τρεις αυτοτελείς κύκλους του True Detective περνούν πασίγνωστοι ηθοποιοί (Matthew McConaghey, Colin Farrell, Mahershala Ali, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Taylor Kitsch), σκοτεινά αμερικανικά τοπία και δισεπίλυτα μυστήρια. Δεν υπάρχει κανείς που να το έχει δει και να μην έχει επιδιώξει να βρει τη λύση του μυστηρίου– και δεν έχουμε γνωρίσει κάποιον που να τα κατάφερε.

Υπόθεση
Μήπως αυτό αλλάξει σε αυτή τη σεζόν; Δε νομίζω, αφού και σε αυτόν το κύκλο οι ερμηνείες παραμένουν κορυφαίες με πρωταγωνίστριες την βραβευμένη με Oscar και υποψήφια για ΕΜΜΥ, Jodie Foster και την Kali Reis. Ας δούμε την υπόθεση. Είναι βαρύς χειμώνας στο Ίννις της Αλάσκα. Οκτώ άνδρες που χειρίζονται τον ερευνητικό σταθμό Tsalal Arctic εξαφανίζονται, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χωρίς να αφήσουν ίχνη. Για να λύσουν την υπόθεση οι Ντετέκτιβ Liz Danvers (Jodie Foster) και Evangeline Navarro (Kali Reis) θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το σκοτάδι που κουβαλούν μέσα τους και να σκάψουν τις στοιχειωμένες αλήθειες που είναι θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο. Θα τα καταφέρουν;

Cast και Συντελεστές
Το cast της σειράς αποτελείται από τους Jodie Foster, Kali Reis, John Hawkes, Christopher Eccleston, Finn Bennett, Fiona Shaw, Isabella Star LaBlanc ενώ εμφάνιση Guest Star θα κάνουν οι Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson, and Joel D. Montgrand. Οι συντελεστές του νέου κύκλου είναι οι Issa López (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, εκτελεστικός παραγωγός) και Jodie Foster (εκτός από πρωταγωνίστρια είναι και παραγωγός) ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Mari Jo Winkler- Barry Jenkins, Adele Romanski και Mark Ceryak για το PASTEL, Chris Mundy, Alan Page Arriaga, Steve Golin, Richard Brown, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Cary Joji Fukunaga, Nic Pizzolatto. Παραγωγοί είναι οι Princess Daazhraii Johnson, Cathy Tagnak Rexford, Sam Breckman.

Η σειρά «True Detective: Night Country»  της HBO θα είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4.000 ταινίες και επεισόδια σειρών. Ακόμη, το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημερών- οπότε αν μια ημέρα χάσεις κάτι, μη σκας καθόλου. Μπορείς να δεις το αμέτρητο περιεχόμενο της Nova επιλέγοντας το πρόγραμμα ΕΟΝ ΤV ή το Συνδυαστικό Πρόγραμμα ΕΟΝ που σου ταιριάζει.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ