Τεχνολογια - Επιστημη

Twitter: Το Δ.Σ. προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά του Μασκ με το σχέδιο «δηλητηριώδες χάπι»

«Αντεπίθεση» από το Δ.Σ της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Twitter βάζει φρένο στα σχέδια του Έλον Μασκ με ένα «δηλητηριώδες χάπι»
O Έλον Μασκ © ΕPA Pool

Το Τwitter υιοθέτησε ένα σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων με την ονομασία «δηλητηριώδες χάπι» με φόντο την πρόθεση εξαγοράς του Έλον Μάσκ.

«Φρένο» στην πρόταση εξαγοράς του Twitter, ύψους 43 δισ. δολαρίων, από τον Έλον Μασκ αποφάσισε να βάλει το ΔΣ της εταιρείας με ένα σχέδιο υπό την ονομασία «δηλητηριώδες χάπι».

Με βάση τη νέα διάρθρωση, εάν κάποιο άτομο ή ομάδα αποκτήσει προνομιακό μερίδιο της τάξης τουλάχιστον 15% των υπό διαπραγμάτευση κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του δ.σ. της εταιρείας, τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές σε χαμηλή τιμή. 

Σύμφωνα με το CNBC, το συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την έγκριση του σχεδίου.

«Το Σχέδιο Δικαιωμάτων θα μειώσει την πιθανότητα οποιαδήποτε οντότητα, πρόσωπο ή όμιλος, να αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter μέσω συσσώρευσης ανοιχτής αγοράς χωρίς να καταβάλει σε όλους τους μετόχους το κατάλληλο ασφάλιστρο ελέγχου ή χωρίς να δώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο επαρκή χρόνο για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις και μέτρα προς συμφέρον των μετόχων», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο Μασκ διαθέτει ήδη μερίδιο 9,2% στο Twitter, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αφότου η αγορά του εν λόγω μεριδίου έγινε γνωστή, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter ανακοίνωσε τα σχέδια για συμμετοχή του Μασκ στο δ.σ., πρόταση που ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Tesla απέρριψε λίγες ημέρες αργότερα. 

Από συνέδριο που συμμετείχε την Πέμπτη, ο Μασκ αποκάλυψε το όραμά του να κάνει τους αλγόριθμους του Twitter πιο προσιτούς στο κοινό. Είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να αγοράσει το Twitter, παρότι, όπως προσέθεσε, διαθέτει αρκετό ενεργητικό για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, εάν τελικά γίνει αποδεκτή. 

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ