Ταξιδια

Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά

«Είναι η µεγαλύτερη χλιδή που έχω αισθανθεί: Ν’ αφήνω τη φύση να είναι πιο καλοντυµένη από εµένα, γεµάτη χρώµατα κι αρώµατα»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά

O fashion entrepreneur Λάκης Γαβαλάς γράφει για τη δική του Σίκινο

Τη Σίκινο την έµαθα επειδή έχασα το πλοίο για τη Φολέγανδρο! Είναι καλοκαίρι του 2009 και ξεκινάω από Πειραιά µε το καράβι να κάνει στάση στη Σίκινο. Βλέπω το λιµανάκι, κατεβαίνω να το περπατήσω και ξαφνικά… πάει το καράβι µου, έφυγε.

Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά

Κι ενώ το βλέπω να αποµακρύνεται, το µάτι µου πέφτει σ’ ένα τσούρµο παιδιά που µε φόρα έπεφταν όλα µαζί στη θάλασσα παίζοντας, σαν να έκαναν µασάζ, µε τους στροβιλισµούς που δηµιουργούσαν οι τουρµπίνες του καραβιού. Εδώ είµαστε! Αναβάλλω τη Φολέγανδρο για 5 ηµέρες και ερωτεύοµαι τη Σίκινο. Στον επόµενο τόνο µε θυµάµαι να ψάχνω για κατάλυµα και τελικά βρίσκω ένα στο λιµάνι, αν και αργότερα έµαθα ότι όλα διαδραµατίζονται στη Χώρα. Ανεβοκατέβαινα µε το λεωφορείο κι έτσι γνώρισα πολύ κόσµο στη διαδροµή. Μου άρεσε αυτό το ταξίδι από το λιµάνι στη Χώρα, µέσα από γραφικά δροµάκια, βουκαµβίλιες, στάση σε γραφικά ταβερνάκια µε ωραία µεζεδάκια. Επώνυµος γαρ, ο δήµαρχος του νησιού ανέλαβε να µε ξεναγήσει στα αξιοθέατα του νησιού, ένα νησί που παρά την αύξηση του τουρισµού διατηρεί µε κάθε κόστος την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα του. Περπάτησα στους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισµούς, έκανα βόλτα στα πανέµορφα κάτασπρα καλντερίµια, στα καφέ και στις ταβέρνες. Αξίζει να επισκεφθείτε το µοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής που είναι χτισµένο στο χείλος του γκρεµού. Πανέµορφο και το ξωκλήσι της Παναγίας Παντοχαράς, το έκανε διάσηµο ο Ελύτης, που βρίσκεται κοντά στο γυναικείο µοναστήρι. Επίσης υπάρχει και ένα εξαιρετικό επισκέψιµο οινοποιείο µε πολύ καλά τοπικά κρασιά και πανέµορφη θέα που αξίζει να το δείτε, κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέµατος. Για τους πιο αθλητικούς επισκέπτες υπάρχουν σηµατοδοτηµένα περιπατητικά µονοπάτια περίπου 60 χιλιόµετρα. Για µπανάκι υπάρχουν πάντα οι µικρές, αλλά πεντακάθαρες παραλίες µε τα καταγάλανα νερά όπως η Αλλοπρόνοια, το Διαλισκάρι, ο Άγιος Γεώργιος, η Μάλτα, τα Σαντοριναίικα κ.ά.

Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά

Ξαναγύρισα στη Σίκινο κι άλλες φορές πάντα µε 3 t-shirts, 2 βερµούδες, 3 µαγιό και ένα hoodie. Είναι η µεγαλύτερη χλιδή που έχω αισθανθεί: Ν’ αφήνω τη φύση να είναι πιο καλοντυµένη από εµένα, γεµάτη χρώµατα κι αρώµατα.

Καλό καλοκαίρι, φίλοι µου!

Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά

Λάκης Γαβαλάς είναι fashion entrepreneur.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ