Ταξιδια

Η Ρόδος της Λέττας Κάππα

«Οι φίλοι από τη Ρόδο με τα χρόνια έγιναν οικογένεια για μένα και τους αγαπώ τόσο όσο και το νησί»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέττα Κάππα

Η καλλιτέχνης Λέττα Κάππα γράφει για τη δική της Ρόδο.

Η σχέση μου με τη Ρόδο ξεκίνησε καθαρά από ένα κάλεσμα. Τον Ιούνιο του 1998, μετά από πρόσκληση της πολύ καλής μου φίλης Κλειούς, που είναι κάτοικος και γέννημα-θρέμμα Ροδίτισσα, έφτασα στο νησί των Ιπποτών. Αυτό ήταν και η αρχή της πολύχρονης σχέσης μου με τον συγκεκριμένο τόπο.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μιλήσω για τις άπειρες πανέμορφες παραλίες – την Τσαμπίκα, την Άντονι Κουίν, την Καλλιθέα ή, στο νότιο τμήμα του νησιού, το Κιοτάρι και το Γεννάδι. Όμως, αυτή που μου έκλεψε την καρδιά για πάντα είναι ο Άγιος Παύλος, μια βράχινη «αγκαλιά» με αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά, πίσω από τη Λίνδο.

Λέττα Κάππα

Ωστόσο, οι αντιθέσεις που βιώνεις στο νησί είναι αυτό που με εντυπωσίασε αρχικά και εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει. Λατρεύω που μπορώ να βρίσκομαι σε μία απομονωμένη παραλία το πρωί και το βράδυ να απολαμβάνω την έντονη νυχτερινή ζωή στα μπαράκια του Κάστρου. Οι φίλοι από τη Ρόδο με τα χρόνια έγιναν οικογένεια για μένα και τους αγαπώ τόσο όσο και το νησί.

*Η Λέττα Κάππα είναι διεμφυλική καλλιτέχνιδα και ερμήνευσε τη «Στρέλλα» στη μεταφορά της ομότιτλης ταινίας σε όπερα δωματίου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ