Ταξιδια

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά από Γάλλους και Βρετανούς

Μήλος, Πάτμος και Σκόπελος «πρωταγωνιστούν» στα διεθνή ΜΜΕ

62222-137653.jpg
A.V. Team
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνικό νησί
© Unsplash

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά από Γάλλους και Βρετανούς - Μήλος, Πάτμος και Σκόπελος "πρωταγωνιστουν" στα διεθνή ΜΜΕ

Ψήφος εμπιστοσύνης στα ελληνικά νησιά δίνουν γαλλικά και βρετανικά Μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, Μήλος, Πάτμος και Σκόπελος έχουν... πρωταγωνιστικές θέσεις σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία «ντύνουν» με διθυραμβικά σχόλια τα μοναδικής ομορφιάς νησιά της χώρας μας.

Την αρχή έκανε η Πάτμος, που αναφέρθηκε σε αφιέρωμα της Le Figaro. Η Πάτμος φιγούραρε σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα για τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτό το καλοκαίρι. 

Μεταξύ άλλων, η δημοφιλής γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως «η Πάτμος είναι το απόλυτο καταφύγιο της γαλήνης όπου ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε το Βιβλίο της Αποκάλυψης. Ιδανικό για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, αυτό το νησί διαθέτει πλήθος από πανέμορφες παραλίες και μέρη προσκυνήματος. Συνολικά 51 πλούσια διακοσμημένα μοναστηριακά συγκροτήματα, εκκλησίες, ερημητήρια και μοναστήρια συνδυάζονται για να δώσουν στην Πάτμο μια μοναδική πνευματική αύρα. Το βράδυ, κάτοικοι και επισκέπτες συναντιούνται στις πλατείες του λιμανιού της Σκάλας ή της Χώρας στην κορυφή του λόφου για να μοιραστούν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα». 

patmos_arthro_le_figaro

Την ίδια ώρα και το βρετανικό Readers Digest προτείνει την Πάτμο για διακοπές το 2023. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Πάτμος είναι το Ιερό Νησί της Ελλάδας που κατακλύζεται από μυστηριακή ενέργεια. Πεζοπορία, τοπική κουζίνα και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες συνθέτουν έναν μοναδικό προορισμό για όσους επιζητούν την ποιότητα στο ταξίδι τους.

«Η πληρότητα στα ανοικτά καταλύματα άγγιξε το 100% τις ημέρες του Πάσχα, ενώ οι προοπτικές για το επικείμενο καλοκαίρι είναι πολύ θετικές. Η Πάτμος έχει πολλές πλευρές να ανακαλύψει κανείς, στοιχείο που τονίζουμε και στο αφήγημά μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου, Νίκος Κουτούζος. Σημειώνεται πως τα δύο νέα αφιερώματα για το νησί της Αποκάλυψης ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμένων δημοσιογραφικών επισκέψεων με πρωτοβουλία του Δήμου Πάτμου.

Η γαλλική εφημερίδα, ωστόσο, έκανε ειδική αναφορά και στη Μήλο. Ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές επιφυλάσσουν για το ελληνικό νησί έγκυρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, με πρώτη της εφημερίδα Le Figaro, η οποία αναφέρει για την Μήλο, ότι είναι γνωστή από την Αφροδίτη που εκτίθεται στο Λούβρο, ενώ την ανακαλύπτουμε εκ νέου με έκπληξη για τους γεωλογικούς θησαυρούς της και συμπληρώνει:

«Λευκό και μπλε όπως όλες οι Κυκλάδες; Κι όμως, κάτι περισσότερο από αυτό! Γιατί στη Μήλο, ο άψογος λευκός κιμωλιακός βράχος δίνει στο γαλάζιο της θάλασσας απίστευτο βάθος και λάμψη;». Η εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν το νησί γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την ομορφιά όλων αυτών των σεληνιακών τοπίων.

Μια συναρπαστική περιήγηση στα ελληνικά νησιά και σε 25 ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, μέσα από το πρίσμα του National Geographic.
Τα λευκά πετρώµατα δίνουν σεληνιακή αίσθηση στο τοπίο της Μήλου © Thomas Bonnin/Unsplash

Ανέγγιχτο ελληνικό νησί χαρακτηρίζει τη Μήλο και η γαλλική έκδοση του περιοδικού AD και χαρακτηρίζει τα τοπία, αντάξια των μεγάλων μύθων και τα πιο γαλάζια νερά των Κυκλάδων. Και προσθέτει: «Πάρτε για παράδειγμα την παραλία Σαρακίνικο. Οι τεράστιοι βράχοι του, λευκασμένοι από τον ήλιο και σχηματισμένοι από αλμυρό νερό, ξεπροβάλλουν πάνω από τη θάλασσα και μπορούν να παραπέμπουν σε ένα σεληνιακό τοπίο».

Σκόπελος, η νέα «αγαπημένη» της εκπομπής «Loose Women»

«Πρωταγωνίστησε» η Σκόπελος στη βρετανική τηλεόραση στο πλαίσιο της επίσκεψης τηλεοπτικού συνεργείου της εκπομπής «Loose Women». Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες πρωινές καθημερινές ψυχαγωγικές εκπομπές της Μ. Βρετανίας που μεταδίδεται από το ITV και έχει εννιά εκατομμύρια τηλεθεατές περίπου σε εβδομαδιαία βάση!

Η εκπομπή «Loose Women» έχει τιμηθεί με βραβεία BAFTA και ΝΤΑ. Με επίκεντρο το γεγονός πως η κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ Mamma Mia γυρίστηκε στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, πραγματοποιήθηκαν έξι «ζωντανές» μεταδόσεις.

Η Σκόπελος στη Βρετανική τηλεόραση!

Οι live παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με φόντο την εξωτική παραλία του Αμάραντου και το γραφικό εκκλησάκι Αη Γιάννη στο Καστρί που βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου ύψους 100 μέτρων με 106 λαξευμένα σκαλοπάτια.

Οι παραλίες της Σκοπέλου στη Βρετανική τηλεόραση!

«Αξιοποιώντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Σκοπέλου, επιλέγουμε πρωτότυπες δράσεις διεθνούς προβολής που κρατούν ζωντανή τη σύνδεση με το δημοφιλές μιούζικαλ.

Ειδικά εφέτος, οι ταξιδιωτικές ροές από Μεγάλη Βρετανία εμφανίζουν πολύ μεγάλη δυναμική καθώς έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο και αναμένονται να συνεχιστούν μέχρι και τον Οκτώβριο», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Ιωάννα Ευσταθίου. Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Δήμου Σκοπέλου και την εθελοντική συνεισφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Dolphin of Skopelos.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ