- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σαντορίνη των Bαγγέλn & Aurora Xατζή
«Στη Σαντορίνη γνωριστήκαµε µε τη γυναίκα µου, την Aurora. Ακόµα και σήµερα πηγαίνουµε κάθε χρόνο, στην επέτειο του γάµου µας»
Οι ιδιοκτήτες του Hair salon Vangelis Hatzis workshop, Βαγγέλης και Aurora Χατζή γράφουν για τη δική τους Σαντορίνη.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Χ.
Στη Σαντορίνη πήγα πρώτη φορά διακοπές µε τους φίλους µου όταν τελειώσαµε την Τρίτη Γυµνασίου, το 1983. Με το που την είδα ένιωσα ότι την ερωτεύτηκα. Μόλις βγήκα από το καράβι στο Αθηνιό στο λιµάνι και αρχίσαµε να ανεβαίνουµε µε το λεωφορείο προς τα πάνω, είχα πάθει δέος βλέποντας αυτά τα κοφτά βουνά και φθάνοντας στα Φηρά ήταν σαν να µου είχαν κοπεί τα πόδια. Η αύρα που βγάζει το νησί είναι συγκλονιστική.
Στη Σαντορίνη γνωριστήκαµε µε τη γυναίκα µου, την Aurora. Ακόµα και σήµερα πηγαίνουµε κάθε χρόνο, στην επέτειο του γάµου µας. Κάθε καλοκαίρι, µια εβδοµάδα, δέκα µέρες. Μένουµε στην Οία. Χαλαρώνουµε, ξεκουραζόµαστε κι αφουγκραζόµαστε την ενέργεια του νησιού.
Και τα δύο παιδιά µας τα έχουµε βαφτίσει στη Σαντορίνη, στο Ηµεροβίγλι.
AURORA Χ.
Εγώ είµαι από τη Νέα Υόρκη και πήγα στη Σαντορίνη όταν η µαµά µου µού έκανε δώρο αποφοίτησης ταξίδι για πρώτη φορά µόνη µου, διακοπές µε τις φίλες µου που έτυχε να είναι όλες Ελληνοαµερικανίδες. Μία από αυτές έµενε στην Ελλάδα µόνιµα και ο άντρας της δούλευε στη Σαντορίνη. Άρα πήγαµε εκεί, ήταν 1990. Έκατσα δύο µήνες. Δεν ήθελα να πάω πουθενά αλλού. Μου λέγανε Ίο, Μύκονο, Πάρο, αλλά δεν ήθελα. Έλεγα, ερωτεύτηκα αυτό το νησί µε το που πάτησα το πόδι µου εδώ. Θυµάµαι, έφτασα βράδυ µε αεροπλάνο, δεν ήξερα πώς είναι η Σαντορίνη, δεν είχα ιδέα γιατί είναι διάσηµη. Το πρώτο βράδυ δεν είδα πολλά, έµεινα στο Καµάρι. Αλλά όταν βγήκα από το αεροπλάνο αµέσως κατάλαβα την ενέργεια. Έχω πολύ καλή σχέση µε τις ενέργειες και αµέσως ένιωσα κάτι µαγικό – και τι είδα; Το αεροδρόµιο και το Καµάρι βράδυ. Αλλά εγώ είµαι έτσι, χρειάζοµαι την ενέργεια, µου είναι απαραίτητη και νιώθω ότι αυτή έρχεται από το ηφαίστειο. Εκεί είναι η πηγή.
Με τον Βαγγέλη είχαµε πολλούς κοινούς φίλους από το No Name στην Αθήνα. Αυτά τα παιδιά τα καλοκαίρια, όταν έκλεινε το κλαµπ, δουλεύανε στο Casablanca στα Φηρά που υπάρχει ακόµα. Όλη αυτή η παρέα πήγαιναν σε µία παραλία στον Περίβολα που λεγόταν «τα Καβουράκια» γιατί εκεί ήταν η οµώνυµη ταβέρνα. Ακόµα είναι. Εκεί µας σύστησαν µε τον Βαγγέλη. Μπροστά στο Seaside by Notos όπως λέγεται τώρα. Τότε δεν υπήρχαν ούτε καρέκλες ούτε τίποτα. Ήµασταν χύµα-κύµα.
Από το 1990 πηγαίνω κάθε χρόνο απαραίτητα. Και από το ’93 που γνωριστήκαµε µε τον Βαγγέλη, πηγαίνουµε µαζί. Δεν το χάνουµε µε τίποτα. Κι επειδή πολλοί λένε «τουριστικά» και «πού θα πας, Αύγουστο;». Εµείς όµως τόσα χρόνια έχουµε βρει τα µέρη µας όπου µπορούµε να χαλαρώνουµε, δεν το βλέπουµε µε τουριστικό µάτι.
Και τον γάµο µας εκεί θέλαµε να τον κάνουµε αλλά δυστυχώς είχαµε πάρα πολύ κόσµο και δεν γινόταν. Η Σαντορίνη σηµαίνει πάρα πολλά για την οικογένειά µας. Στα παιδιά µου είχα κάνει πλύση εγκεφάλου: «Βιαστείτε, πλησιάζει το ηλιοβασίλεµα! Θα είστε έτοιµοι και θα βλέπετε κάθε µέρα ανεξαιρέτως το ηλιοβασίλεµα». Γιατί το κάθε ηλιοβασίλεµα είναι ξεχωριστό και είναι ένα δώρο. Τώρα το έχουνε σήµα κατατεθέν, «γρήγορα µάµι, να µη χάσουµε το ηλιοβασίλεµα». Τώρα τα παιδιά µεγάλωσαν πια, δεν τα υποχρεώνω, αλλά εγώ κάθε µέρα είµαι εκεί και το βλέπω.
* Ο Βαγγέλης και η Aurora Χατζή είναι ιδιοκτήτες του Hair salon Vangelis Hatzis workshop.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νησί παρουσιάζεται ως μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση στις Κυκλάδες»
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
«Ένας ελληνικός παράδεισος με "ομορφιά από άλλο πλανήτη"», γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
Τι κάνεις στη χώρα που απαγορεύεται το αλκοόλ, το τραγούδι και ο χορός;
Ποιες συνοριακές αρχές έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κωδικούς πρόσβασης και να ερευνήσουν το ψηφιακό σας αποτύπωμα
Οι σκούρες αποσκευές είναι ο πιο εύκολος στόχος στα αεροδρόμια - Τι να προσέξετε
Το Πάσχα που μυρίζει θρούμπι και μέλι Κιμώλου
Το πιο θεαματικό ελληνικό Πάσχα, με φιλαρμονικές, λιτανείες και τους διάσημους Μπότηδες
45.000 πτήσεις στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και ατμόσφαιρα αγριεμένου πλήθους
Η κατάνυξη, τα έθιμα και η φιλοξενία συναντιούνται σε μια εμπειρία που δεν ξεχνάς
Το αυθεντικό Πάσχα στην Κέρκυρα και πώς να το ζήσεις - Πού να πας τι να δεις και πώς να μπεις στο κλίμα του νησιού
Η «Πεταλούδα του Αιγαίου» κατέκτησε την πρώτη θέση στις 50 καλύτερες ταξιδιωτικές ιδέες του διεθνούς μέσου
Τίποτα όπως φαίνεται δεν είναι δωρεάν....
Διεθνή μέσα αποθεώνουν το «διαμάντι» των Κυκλάδων για τον ήλιο, τις αμμώδεις παραλίες και την αυθεντική γαστρονομία του
Στην Δημητσάνα, θα βρεις ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα: Ζεστή φιλοξενία και αρκαδική γαστρονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.