Ταξιδια

Η Ρόδος της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου

«Αγαπώ τη Ρόδο γιατί μπορώ κάθε μέρα να πάω και σε κάποια άλλη από τις αμέτρητες φανταστικές παραλίες της»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

H ηθοποιός-μοντέλο Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, γράφει για τη δική της Ρόδο

Χωρίς να γίνει συνειδητά και χωρίς να έχω καταγωγή από το νησί, δεν ξέρω πώς τα καταφέρνω και καταλήγω να πηγαίνω στη Ρόδο κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 6 χρόνια

Αυτό το υπέροχο νησί τα συνδυάζει όλα και έχει κερδίσει την καρδιά μου… Αγαπώ τη Ρόδο γιατί μπορώ κάθε μέρα να πάω και σε κάποια άλλη από τις αμέτρητες φανταστικές παραλίες της. Μια μέρα σε κάποια με ξεσηκωτικό beach bar, τέλειες μουσικές και άνετες ξαπλώστρες κοντά στο κέντρο της πόλης, μια άλλη σε κάποια απομονωμένη παραλία για να χορτάσω κολύμπι και να χαλαρώσω, όπως είναι η Λίνδος. Ένας πανέμορφος κολπίσκος που προτού βρεθείς στα πανέμορφα νερά του χαζεύεις και την Ακρόπολη της Λίνδου.

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

Γυρνώντας από την παραλία, κάθε φορά ανακαλύπτω και ένα καινούργιο όμορφο και γραφικό χωριό. Ή ένα καινούργιο ταβερνάκι να φάω το ψαράκι μου και να νιώσω την Ελλάδα.

Έχω και κάποια αγαπημένα που είναι must… Όπως το Avantis Fish Restaurant στην παραλία της Αφάντου που κατέχει μια μαγική συνταγή για ψάρι που δεν θα βρεις πουθενά αλλού – το «λουκούμι» υστερεί μπροστά στη γευστική απόλαυση που βιώνεις. Αλλά και το εστιατόριο «Αλέξης» στην Παλιά Πόλη, που έχει εξίσου φανταστικό φαγητό αλλά λίγο πιο gourmet, καθώς προσθέτει στις ελληνικές γεύσεις σύγχρονα twists πετυχαίνοντας τον τέλειο συνδυασμό. Αλλά για να μη σας ξεγελάσω, η Ρόδος δεν είναι μόνο μπάνιο και φαγητό.

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

Αν θέλεις να εκτονωθείς ένα βράδυ, να χορέψεις, βρε παιδί μου, να πιεις τα κοκτέιλ σου, θα πας για χορό στο Φαληράκι, όπου γίνεται ο χαμός από bar γεμάτα με τουρίστες από όλο τον κόσμο. Η άλλη επιλογή που εγώ συνήθως προτιμώ, είναι η Παλιά Πόλη. Πέρα από πολλά bar, άλλα πιο θορυβώδη και άλλα πιο chill, έχει κάτι μαγικό!  Είναι μια πόλη από τη Μεσαιωνική εποχή που μάλιστα έχει γίνει και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Και αυτή την ενέργεια την αντιλαμβάνεσαι προτού καν μπεις μέσα, με το που πλησιάζεις και βλέπεις το όμορφο, επιβλητικό τείχος. Και μόλις μπεις μέσα… τι να πρωτοπώ; Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Οδός των Ιπποτών και πολλά πολλά άλλα.

Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου

Bonus! Αγαπώ να πηγαίνω μονοήμερη από τη Ρόδο στη Σύμη, στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη. Πας πανεύκολα με καραβάκι. Νομίζω σας κάλυψα, όμως τώρα σας αφήνω γιατί πρέπει να κανονίσω να πάω και φέτος στη Ρόδο! Ελπίζω να έχετε όλοι ένα καταπληκτικό καλοκαίρι.

* Η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου είναι ηθοποιός-μοντέλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ