Ταξιδια

Το Ρέθυμνο του Κωνσταντίνου Χατζηδάκη

«Το Ρέθυµνο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα σαν µια καλή αφορµή για να γνωρίσετε την πιο ωραία Κρήτη»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης στο Ρέθυμνο
Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Ο βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού Κωνσταντίνος Χατζηδάκης γράφει για το δικό του Ρέθυμνο

Καλοκαίρια πριν τον COVID:

Ρεθυµνιανέ µου καντιφέ, ποιος σε βαγιοκλαδίζει, να παίρνει από τα µάτια µου δάκρυα να σε ποτίζει!

Βλέπετε, το χωριό µου είναι το Χωρδάκι Αµαρίου, στην ορεινή πλευρά του νοµού. Το πανηγύρι του Αµαρίου τον Αύγουστο, ηµέρα του Αγίου Τίτου, µαζί µε αυτό του χωριού Κοξαρέ, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα τις παλιές ξέγνοιαστες εποχές. Έστω κι έτσι, υπό αυτές τις συνθήκες, και πάλι το Ρέθυµνο σας το προτείνω ανεπιφύλακτα σαν µια καλή αφορµή για να γνωρίσετε την πιο ωραία Κρήτη. Στη νότια µεριά οι παραλίες και το φυσικό τους κάλλος είναι εκπληκτικές, Λίγκρες, Αµµουδάκι, Σχοινάρια, οπωσδήποτε θα πρέπει να τις ταξιδέψετε και να τις κολυµπήσετε. Δεν είναι τόσο κοσµοπολίτικες, όπως αυτές των Χανιών, οπότε τις συστήνω για όσους θέλουν να κολυµπήσουν σε µια Κρήτη που κρατά ατόφια και αναλλοίωτη την αυθεντικότητά της από τον χρόνο και την ανάπτυξη. Αν πάλι πάρετε αντί για τον νότο τους δρόµους για τη βόρεια πλευρά του νοµού, θα βρεθείτε σε µονοπάτια και υψόµετρα που θα αποζηµιώσουν κάθε όρεξη για εναλλακτικό περιπατητικό τουρισµό.

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης στο Ρέθυμνο
Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Τον χειµώνα το Ρέθυµνο είναι µια οικογενειακή και ήσυχη πόλη, µε ήπιους ρυθµούς ζωής, παραµένει όµως ζωντανή χάρη στους φοιτητές και τα δρώµενα του διάσηµου καρναβαλιού µας. Το καλοκαίρι µεταµορφώνεται σε µια ολοζώντανη πόλη. Τα ενετικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης σφύζουν από υπέροχα διατηρητέα κτίρια, παραδοσιακά µεζεδοπωλεία αλλά και από µικρά καλαίσθητα µαγαζιά που µπορείτε να αγοράσετε από στιβάνια ως και κοµψοτεχνήµατα λαϊκής τέχνης. Για φαγητό θα πρότεινα τον αγαπηµένο µου Αχινό και την Αλάνα και για βραδινό ποτάκι θα προτείνω µια περασιά από το Ναυπηγείο. Στον Δηµοτικό Κήπο θα βρείτε συνεχώς εκδηλώσεις και γιορτές µε τυριά, κρασιά και όλα τα διάσηµα εδέσµατα της περιοχής µας, µιας και για δεκαπέντε µέρες ο δειγµατισµός δίνει και παίρνει. Φυσικά υπάρχει και η ξακουστή Γιορτή του Κρασιού µας. Στη Φορτέτζα, στο Κάστρο, διεξάγεται κάθε χρονιά το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, που επίσης προσφέρει ευκαιρία για βόλτες και φεγγαράδες µετά µουσικής.

Καλό καλοκαίρι και καλή νοσταλγία: είναι µαθηµατικά βέβαιο πως όσοι περάσετε από τα µέρη µας αυτό το καλοκαίρι, τον χειµώνα θα τα νοσταλγείτε και θα τα σκέφτεστε, µέχρι όλα να περάσουν και να µας ξαναρθείτε.

 

Κωνσταντίνος Χατζηδάκης είναι βοηθός προπονητή στη γυναικεία οµάδα πόλο του Ολυµπιακού, που φέτος κατέκτησε το πρωτάθληµα Ευρώπης.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για το Ρέθυμνο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ