Ταξιδια

Τα Χανιά της Άννας Ντουντουνάκη

«Τα Χανιά είναι από τις πόλεις που θα σου "κλέψουν" την καρδιά µε την πρώτη µατιά»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Άννα Ντουντουνάκη στα Χανιά
Άννα Ντουντουνάκη

H πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη γράφει για τα δικά της Χανιά.

Τα Χανιά είναι το µέρος στο οποίο γεννήθηκα και µεγάλωσα, αλλά και το µέρος όπου επιστρέφω όποτε βρίσκω λίγο χρόνο για ξεκούραση. Δεν θα µπορούσα να σκεφτώ κάποιο άλλο νησί πέρα από την Κρήτη, άλλωστε, ως το πιο ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές. Τα Χανιά, δε, είναι νοµίζω από τις πόλεις που θα σου «κλέψουν» την καρδιά µε την πρώτη µατιά.

Βόλτες στο Παλιό Λιµάνι µε τα γραφικά σοκάκια και τον Φάρο, µπάνια στις µαγευτικές παραλίες µε τα τιρκουάζ νερά, όπως αυτή στο Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, παραδοσιακό φαγητό σε ταβέρνες πλάι στο κύµα, καθώς και πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαµαριάς είναι µερικά µόνο από όλα όσα θα σε συναρπάσουν αν βρεθείς στον τόπο αυτό.

Η Άννα Ντουντουνάκη στα Χανιά
Άννα Ντουντουνάκη

Το δικό µου πιο ξεχωριστό µέρος είναι το Λουτρό Σφακίων και η παραλία Μάρµαρα λίγο πιο δίπλα, τα οποία βρίσκονται στο νότιο τµήµα του νοµού. Τα λευκά σπιτάκια και οι παραδοσιακές ταβέρνες πάνω στη θάλασσα σε συνδυασµό µε τα γαλαζοπράσινα νερά, όλα τους µακριά από τα αυτοκίνητα και τους θορύβους της πόλης, δηµιουργούν ένα µοναδικό τοπίο και εκεί είναι που θα έλεγα πως ο χρόνος σταµατά. Μία επίσκεψη σίγουρα δεν είναι αρκετή και θα θέλεις να τα επισκεφτείς ξανά και ξανά.

H πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη

*H Άννα Ντουντουνάκη είναι πρωταθλήτρια στην κολύµβηση.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για τα Χανιά εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ