Ταξιδια

Το φωτογραφικό ταξίδι από την Κρήτη είναι το πιο πλούσιο

Το φωτογραφικό άλμπουμ από την Κρήτη κάθε χρόνο γίνεται μεγαλύτερο

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
balos1.jpg

Το ταξίδι στην Κρήτη είναι πάντα μια καινούργια εμπειρία και η Περιφέρεια Κρήτης με το μήνυμα «Sense the authentic» εξηγεί ακριβώς αυτό.

Από που να την πιάσεις και που να την αφήσεις. Για να μάθεις την Κρήτη λένε ότι χρειάζονται πολλά καλοκαίρια, όμως η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά βλέπεις και κάτι διαφορετικό. Μαθαίνεις κάτι καινούργιο για το αγαπημένο ελληνικό νησί. Μια απόκρυφη παραλία, μια γεύση που είχες ξεχάσει, μια νέα αρχαιολογική έκθεση ή και ένα extreme sport. Το άλμπουμ κάθε φορά μεγαλώνει και τα συναισθήματα πληθαίνουν. Δεν μπορώ να προσδιορίσω αν είναι νοσταλγία, επιθυμία ή λύπη. Μπορεί και όλα μαζί… μια χαρμολύπη ίσως – λύπη που είμαι μακριά, χαρά που μπορώ να βρεθώ ξανά εκεί.

iraklio15.jpg

Στην Κρήτη, στο νησί όπου γη και άνθρωποι φαίνεται να έχουν υπογράψει μια αέναη συμφωνία με το σύμπαν να προσφέρουν απλόχερα σε όλους όσους τους επισκέπτονται την καρδιά τους, το χαμόγελό τους, την ομορφιά της φύσης γύρω τους, τα παραδοσιακά τους προϊόντα, την φιλοξενία τους.

kritikokrasi2.jpg

Ο αέρας, τα αρώματα, ο ήλιος, τα χρώματα όλα συνωμοτούν για να «παγιδεύσουν» τον επισκέπτη. Ο μίτος της Αριάδνης που ξετυλίγει κάθε επισκέπτης μόλις πατήσει την «Κρήσσα Γη» του δείχνει κάθε βουνοκορφή, κάθε περιγιάλι, κάθε γωνιά που κρύβει και την ίδια στιγμή αποκαλύπτει το μεγαλείο του πολιτισμού και των δημιουργών του.

arxaiologikoirakleio13.jpg

Η περιπλάνηση δεν σταματά στο χρόνο. Τον αγκαλιάζει, τον εγκλωβίζει κα τον απελευθερώνει προς το μέλλον, με τους ανθρώπους της Κρήτης να δημιουργούν το όραμα για το 2030, μέσα από προγράμματα και επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού. Και όλα αυτά ιδωμένα μέσα από το πρίσμα του σεβασμού στη φύση, τον άνθρωπο, την ιστορία και κυρίως, την ασφάλεια του επισκέπτη.

6o6a7183.jpg

Σ’ αυτό το νησί που σφύζει από ζωή αξίζει να βρεθείς για να γευτείς, έστω για λίγο, τα θέλγητρά του. Και ίσως αποφασίσεις να μείνεις για πάντα, καθώς… όπως τονίζει στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης: «Με κεντρικό μήνυμα "Sense the authentic" χτίζουμε μια καμπάνια που καλεί το δυνητικό επισκέπτη να ανακαλύψει όλα όσα συνθέτουν τη μοναδική τουριστική εμπειρία της Κρήτης. Τον παροτρύνει να "νιώσει", να βιώσει με όλες του τις αισθήσεις τη φιλοξενία, έτσι όπως προσφέρεται από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, μέσα από το μεράκι και την αγάπη για τη δουλειά τους, αλλά και την έμφυτη ηθική υποχρέωση να προσφέρουν το "καλύτερο" και, κυρίως, το πιο αληθινό».

Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια γνωρίζει καλά και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ταυτότητά της. Αγκαλιάζει και προβάλει όλα αυτά που την κάνουν ιδιαίτερη. Κάθε τι που την κάνει αγαπητή, αισιόδοξη, εξωστρεφή, και τελικά ισχυρή.

lasithivai6.jpg

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί, από τις Χανιώτικες Μαδάρες, τις κορυφές του Ψηλορείτη, μέχρι τα Λασιθιώτικα βουνά ομολογούν πως η Κρήτη διατηρεί σε πείσμα των περιπετειών σαράντα αιώνων αλώβητα τα χαρακτηριστικά και την καθαρή γλώσσα της: την ανδρεία, ανάμεικτη με το αίσθημα του φιλότιμου, την ευφυΐα ζωηρή, τη φλογερή φαντασία, τη γλώσσα γεμάτη εικόνες, αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη, την αγάπη στην κάθε μορφής περιπέτεια.

extremesportsgiapaidia8.jpg

Αυτή είναι η Κρήτη, αυτός είναι ο τόπος που για ακόμα μια φορά ανοίγει διάπλατα το παράθυρό στον κόσμο, μαζί με μια αυθεντική αγκαλιά φιλοξενίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ