Ταξιδια

Tα Κουφονήσια του Θοδωρή Φραντζέσκου

«Πορί ή Ιταλίδα; Το κλασικό δίλημμα!»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Θοδωρής Φραντζέσκος από τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» γράφει για τα Κουφονήσια
Θοδωρής Φραντζέσκος

Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Open Βeyond TV «Το Κόκκινο Ποτάμι», Θοδωρής Φραντζέσκος γράφει στον Summer Guide της ATHENS VOICE για τα Κουφονήσια.

Του Θοδωρή Φραντζέσκου

Από τα ομορφότερα νησιά που έχω επισκεφτεί είναι σίγουρα τα Κουφονήσια. Πρόκειται για δύο νησιά πολύ κοντά μεταξύ τους, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι, με μεγάλη ιστορία, αφού κατοικούνται από την προϊστορική εποχή και αποτέλεσαν και αυτά σημείο αναφοράς της κυκλαδικής τέχνης. Το κάθε ένα προσφέρει τις δικές του ομορφιές. Το Άνω είναι το πιο τουριστικό και προσιτό κομμάτι ενώ το Κάτω προσφέρεται για την απόλυτη ηρεμία αφού δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο εκτός από γη και θάλασσα. Είναι σημαντικό πως συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με κάτι πιο χαλαρό και παρεΐστικο. 

Πήγα πρώτη φορά σχετικά μεγάλος και κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα ανακαλύψει αυτό το μέρος νωρίτερα! Κατεβαίνεις από το καράβι και νιώθεις κατευθείαν την ενέργεια του νησιού, ή των νησιών καλύτερα. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα με πολύ ψιλή, σχεδόν χρυσή άμμο που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς. Πορί ή Ιταλίδα; Το κλασικό δίλημμα! Μιλάμε για δύο από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου και μέσα στις καλύτερες του κόσμου. Εκεί μπορείς να πας περπατώντας ή με τα καϊκάκια που υπάρχουν στο λιμάνι. Η θέα και στις δύο είναι ανεπανάληπτη με τις κούφιες σπηλιές και τα βράχια να αποτελούν το ιδανικό φόντο. Σίγουρα θα πρέπει να έχεις μαζί σου ομπρέλα διότι δεν υπάρχουν οργανωμένες παραλίες. Επίσης πρέπει να έχεις διάθεση να βρεις πέτρες για να τη στερεώσεις γιατί ο αέρας εκεί πολλές φορές έχεις τις δικές του διαθέσεις. Είναι από τα λίγα μέρη που το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο. 

Ο Θοδωρής Φραντζέσκος από τη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» γράφει για τα Κουφονήσια
Ο Θοδωρής Φραντζέσκος

Οι ντόπιοι και οι επαγγελματίες του νησιού είναι πολύ φιλόξενοι άνθρωποι και αυτό σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον παράδεισο αυτό! Το φαγητό είναι σίγουρα από τα hilights! Φρέσκο ψάρι, κυκλαδίτικα παραδοσιακά εδέσματα, γλυκά... όλα εκεί! Η νυχτερινή ζωή είναι επίσης πολύ όμορφη και χαλαρή συνδυάζοντας μπαράκια για ρακόμελα ή κοκτέιλ πάνω στη θάλασσα. Αγαπημένο μου μέρος ο Μύλος, ένα καφέ-μπάρ που ήταν κάποτε πραγματικός μύλος και έχει την καλύτερη θέα. Πολλές φορές νιώθω ότι όλο το νησί είναι μια παρέα και αυτό είναι από τα ωραιότερα feelings. Τα Κουφονήσια σε κάνουν να νιώθεις πως η ζωή τελικά είναι πιο απλή και πιο όμορφη από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Εκεί δεν έχεις ανάγκη από υλικές πολυτέλειες. Η πολυτέλεια της θάλασσας, του ουρανού και του ήλιου υπερτερεί όλων και αυτό είναι η πραγματική ομορφιά και δύναμη που έχουν τα Κουφονήσια και το ελληνικό καλοκαίρι.

*Ο Θοδωρής Φραντζέσκος είναι ηθοποιός και από τους πρωταγωνιστές της σειράς «Κόκκινο Ποτάμι» στο Open Βeyond TV.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ