Ταξιδια

Η Λήμνος της Χριστίνας Σκέντζιου

Το καλοκαίρι, λοιπόν, για µένα στη Λήµνο σηµαίνει ξεγνοιασιά, διασκέδαση και ηρεµία ταυτόχρονα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 749
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λήμνος της Χριστίνας Σκέντζιου

H μοναδική γενική διευθύντρια ανδρικής οµάδας µπάσκετ στην Α1 στην Ευρώπη, Χριστίνα Σκέντζιου γράφει για τη δική της Λήμνο.

Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη Λήµνο ήταν τον Αύγουστο του 2018 στο πλαίσιο της συνεργασίας µου µε την οµάδα µπάσκετ του Ηφαίστου Λήµνου, που τότε ξεκινούσε τη δράση του στο νησί. Είχα πάει µε πλοίο από το Λαύριο καθώς αεροπορικά εισιτήρια εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν ούτε για...δείγµα. Το γεγονός αυτό από µόνο του αποδεικνύει πόσο όµορφος προορισµός είναι η Λήµνος. Έτυχε να µείνω και τον χειµώνα στο ακριτικό νησί, λόγω δουλειάς, και οµολογώ πως µε έχει συγκινήσει η ζεστασιά και η αγάπη των κατοίκων του νησιού.
 
Το καλοκαίρι, λοιπόν, για µένα στη Λήµνο σηµαίνει ξεγνοιασιά, διασκέδαση και ηρεµία ταυτόχρονα. Οι αγαπηµένες µου παραλίες είναι στον Άγιο Ιωάννη (όπου και έµενα όλο τον χειµώνα του 2018), το Θάνος όπου έχει ένα από τα αγαπηµένα µου beach bar, το Costa Costa, το Μικρό Φαναράκι, η παραλία του Ζεµατά και ο Κοκκινόβραχος που είναι µια παραλία λίγο πιο εναλλακτική.
 
H Λήµνος είναι ένα ιστορικό νησί απόρροια του οποίου είναι και τα πανέµορφα αξιοθέατα που µπορεί να επισκεφτεί κάποιος όπως είναι το Αρχαίο θέατρο στην Ηφαιστία, το ιερό των Καβείρων ή όπως το ονοµάζουν οι κάτοικοι του νησιού, «Καβείρια» και την Πολιόχνη. Θα κάνω ιδιαίτερη µνεία στις Αµµοθίνες και τη Σαχάρα, όπου εκεί έγιναν τα γυρίσµατα της ελληνικής ταινίας «Μια Ελληνίδα στο χαρέµι» µε τη Ρένα Βλαχοπούλου. Ο Ήφαιστος Λήµνου έκανε επίσης ένα γύρισµα πριν δύο χρόνια µε Έλληνες και ξένους παίκτες του που απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, καθώς πρόκειται για ένα σηµείο όµοιο του οποίου δεν υπάρχει σ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θα πρέπει να παραλείψει κάποιος να επισκεφτεί την Παναγία Κακαβιώτισσα, τη µοναδική παγκοσµίως άσκεπη εκκλησία στην κορυφή ενός βουνού, η οποία είναι χτισµένη µέσα σε σπηλιά. Τέλος, το Κάστρο, το στολίδι της Μύρινας το οποίο είτε το δεις µε το φως της ηµέρας είτε φωτισµένο το βράδυ είναι ένα αριστούργηµα. Η κατάλληλη ώρα για να ανέβεις είναι όταν πέφτει ο ήλιος ώστε να απολαύσεις το όµορφο ηλιοβασίλεµα παρέα µε αρκετά...ελάφια!
 
Η Λήμνος της Χριστίνας Σκέντζιου
 
Το νησί της Λήµνου συνδυάζει τη θάλασσα µε την άγρια οµορφιά ενός βουνού. Αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος γιατί θα περάσει ωραία απολαµβάνοντας κάθε στιγµή του.
 
Πού να µείνετε Στο «Αρχοντικό» στο κέντρο της Μύρινας, Varos Village Boutique hotel, στις Αµυγδαλιές, στην Υψιπύλη, στην Ypsipyli Stone, στον Άγιο Ιωάννη, στο Πλατύ.
 
Πού να φάτε και να πιείτε Φαγητό: «Γλάρος» στο λιµάνι, για θαλασσινά µε σπεσιαλιτέ την αστακοµακαρονάδα. «Μαντέλας» στις Σαρδές για κρεατικά µε πολύ νόστιµα αυτούδια (ληµνιό πιάτο: ζυµαρικά µε µούστο). «Κάστρο» στο λιµάνι της Μύρινας. «Έννοια πο’χς» µε πολύ ιδιαίτερα πιάτα και γεύσεις.

Πρωινό: «Dali», στο λιµάνι της Μύρινας, «Νεφέλη» στο Κάστρο της Μύρινας.

Ποτό και καφέ «Αλέξανδρος», στο λιµάνι της Μύρινας. «Καραγκιόζης» και «Ίσαλος» στο Ρωµέικο. Kinky(club)

Γλυκό Gelato di nonna, χειροποίητο παγωτό και βάφλες.

Τοπικά προϊόντα: Φλωµάρια(ζυµαρικά σαν χυλοπίτες) και παξιµάδια της οικογένειας  Ποριαζή

Γλυκά του κουταλιού Βενιζελικά (γλυκό). Μπορείς να το βρεις σε οποιονδήποτε φούρνο.

Κρασιά της Λήµνου

Μέλι (το πιο ιδιαίτερο είναι ο Μελίχρυσος του Πετράκη)

*H Χριστίνα Σκέντζιου είναι η µοναδική γυναίκα γενική διευθύντρια σε ανδρική οµάδα µπάσκετ στην Α1 στην Ευρώπη

Δείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Λήμνου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ