Ταξιδια

Το Ηράκλειο της Έλενας Γαλύφα

«Φιλία λέξη δύσκολη με πράξεις να τη δούμε, μα είναι τόσο εύκολη στην Κρήτη να τη βρούμε»!

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ηράκλειο της Έλενας Γαλύφα

Η Fashion Expert Έλενα Γαλύφα γράφει για το δικό της Ηράκλειο

Νομίζω πως όλοι πρώτα επισκεπτόμαστε την Κρήτη και μετά σκεφτόμαστε σε ποιο άλλο νησί θα πάμε. Και πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού οι επιλογές είναι πολλές, το φαγητό φανταστικό και πολύ προσιτό οικονομικά και οι άνθρωποι τόσο φιλόξενοι που νομίζεις ότι τους ξέρεις χρόνια. Όπου και να πας, νιώθεις ότι έχεις ξαναπάει, όμως πάντα εκπλήσσεσαι θετικά. Κάθε Πάσχα με τους δικούς μου το περνούσαμε παρέα με οικογενειακούς φίλους μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, στο Κόκκινο Χάνι, αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι το δέσιμό μου με το νησί έχει βαθιές ρίζες, οπότε δεν γίνεται να μην την επισκεφθώ κάθε καλοκαίρι. Τα τελευταία τρία χρόνια ωστόσο, τα περνάω στη Χερσόνησο. Ξέρω τι σκέφτεσαι, αλλά μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα... κι εγώ κάποτε την είχα στο μυαλό μου συνδεδεμένη με ξένους τουρίστες, μπίρες, μπαράκια και φασαρία. Άλλαξα εντελώς γνώμη όμως όταν πέρασα εκεί τις πιο ωραίες, ήρεμες και ποιοτικές διακοπές της ζωής μου.  

Το Ηράκλειο της Έλενας Γαλύφα

Η Χερσόνησος εκτός από τη φυσική της ομορφιά με τις πολύχρωμες παραλίες της (τα Λιμανάκια είναι τρομερά) και τα γραφικά της παραδοσιακά ταβερνάκια, έχει αναπτυχθεί πολύ και οι ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν δημιουργηθεί μπορούν να σου προσφέρουν πραγματικά έναν παράδεισο επί γης, χωρίς να ζηλεύουν τίποτα από τους εξωτικούς προορισμούς του εξωτερικού. Μεγάλα δωμάτια, καταπληκτικό φαγητό, θέα στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο που σου κόβει την ανάσα και άνθρωποι τόσο φιλόξενοι που νομίζεις ότι κάποτε, δεν μπορεί, θα είχατε ξαναγνωριστεί και τώρα ξαναβρεθήκατε σαν παλιοί, καλοί φίλοι.

Το Ηράκλειο της Έλενας Γαλύφα

Αυτά τα συναισθήματα είναι ανεκτίμητα, όποτε κάθε Αύγουστο το κρητικό μου πέρασμα στη Χερσόνησο είναι δεδομένο. Το Abaton είναι από τα αγαπημένα μου, τόσο για τις συγκλονιστικές βίλες που θα ήθελα να έχω για εξοχικό, όσο και για το μοναδικό φαγητό από πρώτες ύλες που παράγουν οι ίδιοι στα μποστάνια και τα χωράφια τους. Το Stella’s Island σε κάνει να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι ακόμα στην Κρήτη ή ξύπνησες κάπου στις Μαλδίβες. Σηκώνεσαι το πρωί περιτριγυρισμένος από νερό σαν να είσαι σε ένα μικρούλι νησάκι στη μέση του ωκεανού με τη μόνη διαφορά ότι το βράδυ θα φας το καλύτερο ελληνικό φαγητό της ζωής σου με αυθεντικές κρητικές λιχουδιές. Είναι εντυπωσιακό το πώς εδώ στη Χερσόνησο, πολυτέλεια και κρητική παράδοση μπλέκονται δημιουργώντας τον ιδανικό προορισμό χαλάρωσης και απόλαυσης. 

Αυτό που μετράει περισσότερο όμως για μένα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και νιώθω τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων εδώ σαν φίλους μου πια. Δεν έχει σημασία αν γνωριζόμαστε λίγα χρόνια, η φιλοξενία και η αγάπη που δίνουν στον χώρο και στον κόσμο έτσι με κάνουν να νιώθω και έχει άλλη αξία αυτό. Και επειδή δεν γίνεται να μιλάς για την Κρήτη και να μην πεις μια μαντινάδα, ορίστε: «Φιλία λέξη δύσκολη με πράξεις να τη δούμε, μα είναι τόσο εύκολη στην Κρήτη να τη βρούμε»!

*Η Έλενα Γαλύφα είναι Fashion Expert (insta: @elenagalifa)


Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό του Ηρακλείου εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ