Ταξιδια

Η Άνδρος του Lexxman

Δεν έχω καταγωγή από εκεί αλλά έχω τόσες αναμνήσεις

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lexxman ©Christos Chrisohoidis
Lexxman ©Christos Chrisohoidis

Ο μουσικός και rapper Lexxman γράφει για τη δική του Άνδρο.

25 χρόνια διακοπές στην Άνδρο. Δεν έχω καταγωγή από εκεί αλλά έχω τόσες αναμνήσεις. Ο Πανούσης στο πλοίο ήταν πάντα καλός οιωνός, λείπει πλέον. Κατεβαίνουμε στο Γαύριο, έχουμε μια ώρα οδήγηση για τη Χώρα, όσο χρειάζεται για να συντονιστούμε με το νησί. Άγρια ενέργεια, έντονη. Η Άνδρος έχει ειλικρίνεια, λίγους τουρίστες, μεγάλες παρέες, πολλά μικρά road-trips. Ξερολιθιές, περιστερώνες, κυκλαδίτικο τοπίο, αλλά και πλούσιο πράσινο. Λίγο απ’ όλα θα βρεις και για να την εξερευνήσεις χρειάζεται ένα γενναίο όχημα.

Οι αναμνήσεις μου πρόχειρα μου θυμίζουν την ολική έκλειψη ηλίου στο Βιτάλι, 11 Αυγούστου 1999. 15 Αυγούστου πανηγύρι στον Πιτροφό, μετά στα Λάμυρα, ανεβαίνουμε μεθυσμένοι το ποτάμι. Οι βόλτες μέχρι τον Aφανή Nαύτη, μια καθημερινή ρουτίνα. Θρυλικά 3 on 3 στις Στενιές. Σκάκι στην Υψηλού. Ραπ κασέτες στην ταράτσα. 15 άτομα επιτραπέζια και «καμένες» βραδιές στου Mickey’s. Ποτά και μουσικές στο Απόρθητο, αλλά έφυγε ο Ιάκωβος...

Lexxman ©Christos Chrisohoidis
Lexxman ©Christos Chrisohoidis

Βόλτα στην Πυθάρα αν θες καταρράκτες, μπορεί να συναντήσεις και κάποιο κουνέλι. Αν έχει αέρα στις Αποθήκες ίσως να κόβει, αλλιώς σίγουρα στον Φελλό και μετά μπορείς να φας στον Κόσση, που αν και έχει δεκαπλασιάσει τα τραπέζια, η ποιότητα μένει ίδια. Τα Άχλα και ο Ζόρκος είναι εμπειρίες αλλά θα σε μισήσει το αυτοκίνητό σου. Παιχνίδι με κύματα στο Συνετί. Στης Γριάς το πήδημα πρέπει να πας νωρίς γιατί κάνει σκιά, μετά μπορείς να πας βόλτα στο Κόρθι και να φας λουκουμάδες. 

Στη Χώρα δύο σινεμά πλέον και ένα θέατρο, εκτός αν προτιμάς ουζάκια κάτω από τον πλάτανο. Τσιγάρα από τον Λούη, πάντα ατάκα και χαμόγελο, του αρέσει το βράδυ. Θα έλεγα για τα μουσεία, αλλά δεν πάω συχνά. Καφεδάκι και γλυκό στον Ερμή. Φαγητό στην Ενδοχώρα ή τα Σκαλάκια και ψάρι στον Νόνα. Βουτιές στα πίσω Γυάλια, έρωτες στο Νειμποριό, σοκολατόπιτα από τον Κρίσιλια στις 6 το πρωί.

*Ο Lexxman είναι μουσικός και rapper και μόλις κυκλοφόρησε το νέο του album «Μάθε να ζεις».

Δείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Άνδρου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ