Ταξιδια

Αντίπαρος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Απέναντι από την Πάρο, ένα νησί που το έχουν ερωτευθεί πολλοί και που σήμερα γνωρίζει τιμές μεγάλων κοσμοπολίτικων νησιών

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 710
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντίπαρος ©Μαριάννα Μαρμαρά
Αντίπαρος ©Μαριάννα Μαρμαρά

Τα καλύτερα σημεία της Αντιπάρου για τις φετινές διακοπές.

Απέναντι από την Πάρο υπάρχει ένα νησί που το έχουν ερωτευθεί πολλοί περισσότεροι από τον Τομ Χανκς και που σήμερα γνωρίζει τιμές μεγάλων κοσμοπολίτικων νησιών. Κυρίες και κύριοι: η Αντίπαρος. Και τώρα που τη γνώρισες, μπορείς να μάθεις και τα τέσσερα ψέματα που θα λες από εδώ και πέρα: 1. Του χρόνου, θα πάω σε άλλο νησί. 2. Δεν θα πιω σήμερα. 3. Αύριο, φεύγω. 4. Σήμερα, είσαι πολύ όμορφος/η.

Πού να πας
Κάποτε ο γραφικός θερινός του νησιού έπαιζε μόνο Μανταλένα. Κάθε βράδυ την ίδια ώρα. Τώρα, το έχει γυρίσει στο πιο σινεφίλ. Η είσοδος παραμένει να είναι ελεύθερη στο κοινό. Το ηλιοβασίλεμα, θα το δεις στο Σιφνέικο. Την περιπατητική σου βόλτα θα την κάνεις προς το Σπήλαιο. Τα δώρα σου θα τα αγοράσεις από το second hand βιβλιοπωλείο στο κέντρο του νησιού.

Πού να κολυμπήσεις

Αν θέλεις να πας κάπου κοντά, τότε η παραλία της Ψαραλυκής, είναι αυτό που ζητάς. Ρηχή και πεντακάθαρη. Μυρίζει έντονα αλάτι, αλλά ξεπέρασέ το. Αξίζει. Στα πιο μακρινά τώρα, έχουμε Μεγάλο Σωρό για περισσότερο κόσμο, Μικρό για πιο πριβέ καταστάσεις. Στα Λιβάδια, αν είσαι του surf και στη Φανερωμένη και τον Άγιο Σώστη αν θέλεις λίγο να παιδευτείς στην μετακίνηση αλλά να αξίζει τον κόπο. Στην παραλία του κάμπινγκ για μπάνιο χωρίς μαγιό και λοιπά περιττά υφάσματα. Μην αμελήσεις τη βόλτα με καραβάκι ή καγιάκ στο Δεσποτικό απέναντι από το νησί. Κάτι σαν μονοήμερη στον παράδεισο.

Πού να φας

Όπως ανεβαίνεις τον κεντρικό, στο αριστερό σου χέρι, θα βρεις ένα καφενείο. Η κυρά Ποθητή θα σε περιμένει με το τηγάνι αναμμένο και έτοιμο να σου ετοιμάσει τις καλύτερες κρέπες. Αν θες κάτι σφολιατοειδές, τότε ο πρώτος φούρνος (ο μικρός) από την πλευρά του λιμανιού, είναι ο τελευταίος σου προορισμός πριν το δωμάτιο. Πάρε κρουασάν ζαμπόν τυρί. Ξανά και ξανά. Στη Μαργαρίτα για ομελέτες, στην Ελιά για pancakes , στον Παπαγάλο για κρέπες. Στο Περαματάκι για σπιτική κοτόπιτα. Στο Ντάμη και την Κληματαριά για να φας καλά και φθηνά - και τα τρία έχουν αυλή. Στον Σταθερό και το Γιώργη θα φας μαμαδίστικα ενώ κάνε και μία βόλτα από τον Καπετάν Πιπίνο για ψαράκι. Στο Lollo’ s για σπιτική ιταλική πίτσα παρέα με τον Τομ Χανκς. Στο Vicky’s και το Ασπρονήσι για παγωτό και στο Ζαχαροπλαστείο απέναντι από το Ρακίδιο για πορτοκαλόπιτα.

Πού να διασκεδάσεις

Όλη η Αντίπαρος θα μπορούσε να λέγεται διαφορετικά: Διασκέδαση. Αφού για το μέγεθός της θα λέγαμε ότι έχει ασχοληθεί αρκετά με τον τομέα. Για κοκτέιλ, στο Boogaloo ή το Tabula Rasa. Για σφηνάκια -και κοπάνημα- στο Τζίτζικα, για μπίρα και παλιό καλό ροκ στο Doors. Το σφηνάκι βότκα-μέλι-σταφύλι είναι για την Αντίπαρο ό,τι και η μαστίχα για τη Χίο. Ντροπή να μην το δοκιμάσεις. Αναζήτησέ το στον Τζίτζικα. Μόλις το ρολόι δείξει 4 το ξημέρωμα, ο δρόμος προς την ντίσκο La Luna, είναι μακρύς αλλά έχει πολύ κόσμο να σε συντροφεύσει.

Πού να μείνεις

Σε περίπτωση που δεν προτιμήσεις το δημοφιλές κάμπινγκ του νησιού, υπάρχουν αρκετά καταλύματα για όλα τα γούστα (2284061221). Από δωμάτια μέχρι -προσφάτως- υπερπολυτελή μεν, εναλλακτικά δε ξενοδοχεία. Το Beach House (2284 064000) στο Απάντημα, το στολίδι του νησιού. Αν θέλεις κάτι πιο απλό, να προτιμήσεις τη Μανταλένα (2284 061206). Και αν είστε μεγάλη παρέα, ζητήστε τα δωμάτιά σας στην ταράτσα της. Είναι υπέροχη.

Δήμος: 2284061570
Αστυνομία: 2284061202
Λιμεναρχείο: 2284061485
Ιατρείο: 2284061219

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ