Ταξιδια

Sea Around, όλες οι θαλασσινές μεταφορές με δικό σου σκάφος

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

114904-649965.jpg
Κωνσταντίνος Σαμαράς
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sea-anoigma.jpg

Το SeaAround, είναι η πρώτη ελληνική p2p πλατφόρμα, η οποία φέρνει σε άμεση επαφή εταιρείες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με ταξιδιώτες, για να απλοποιήσει και να αναγεννήσει τις θαλάσσιες μεταφορές στη χώρα μας και όχι μόνο. Θέλει να κάνει οποιαδήποτε παραθαλάσσια τοποθεσία προσβάσιμη σε όλους με 2 κινήσεις από το κινητό, με απλό και διασκεδαστικό τρόπο!

Η πρώτη μου επαφή με το Sea Around ήταν όταν γνώρισα έναν από τους συνιδρυτές της εταιρίας. Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση η αποφασιστικότητα με την οποία μιλούσε όχι μόνο για την ιδέα της εφαρμογής αλλά και για τον ακριβή τρόπο υλοποίησής της. Ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Λίγα  χρόνια αργότερα η φοβερή ιδέα έγινε πραγματικότητα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήμασταν με παρέα στα Κουφονήσια. Επεισοδιακή η επιστροφή με 6 γεμάτα μποφόρ στο Αιγαίο αλλά βγήκε μια καλή ιστορία για το «ευγενικά αλήτικο» Sea Around,  το next best thing για τις μεταφορές μας στις ελληνικές θάλασσες.  Έρχεται καλοκαιράκι και πρέπει να διατηρούμαστε σε φόρμα. Sail away!

Όπως εξηγεί η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα, ο στόχος είναι να γίνει οποιαδήποτε παραθαλάσσια τοποθεσία στην Ελλάδα προσβάσιμη σε όλους. Να μπορέσει δηλαδή ο κάθε ταξιδιώτης να μετακινηθεί σε όποια ακτή επιθυμεί με σκάφος, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

sea-1.jpg
Η ομάδα πίσω από το Sea Around

Η πλατφόρμα μέσω ενός δυναμικού Web App, απευθύνεται τόσο σε ταξιδιώτες που αναζητούν καλοκαιρινές μονοήμερες διαδρομές και εξορμήσεις όσο και σε επαγγελματίες στο χώρο ενοικίασης σκαφών αναψυχής. Το Sea Around φέρνει σε επαφή τις δύο πλευρές δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για βρουν οι ταξιδιώτες τις καλύτερες διαδρομές στο Αιγαίο, και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα!

Επισκέψου την ιστοσελίδα www.seaaround.com και συμπλήρωσε τη φόρμα για το ταξίδι που επιθυμείς να πραγματοποιήσεις (request your trip) ! Δήλωσε τοποθεσία / αριθμό επιβατών / ημερομηνία και στείλε το αίτημα σου στους καπετάνιους που βρίσκονται γύρω από την περιοχή σου! Σύντομα θα αρχίσεις να λαμβάνεις ολοκληρωμένες προσφορές για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή ως αντίστροφος πλειστηριασμός (inverse bidding), κάτι που βοηθά  αφενός στο να μειωθούν οι τιμές και αφετέρου ο ενδιαφερόμενος να έχει μια πλήρη εικόνα για το κόστος του ταξιδιού!

Στη συνέχεια, το Sea Around, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, δημιούργησε μια ξεχωριστή κατηγορία από «Προτεινόμενες διαδρομές» (Suggested Trips).Πρόκειται για οργανωμένες διαδρομές που προτείνουν οι καπετάνιοι κοντά στην τοποθεσία που δραστηριοποιούνται. Με τον τρόπο αυτό εκτός του ότι διαφημίζονται περισσότερο οι μοναδικές ελληνικές παραθαλάσσιες ομορφιές, ο κάθε ταξιδιώτης έχει και την επιλογή να κάνει κράτηση στιγμιαία, χωρίς περαιτέρω συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη. Η πληρωμή ολοκληρώνεται απευθείας από τον πελάτη στον επαγγελματία που παρέχει την υπηρεσία.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες αυτοί έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ένα ή και μεγαλύτερο αριθμό σκαφών και skippers, τους οποίους απασχολούν, μέσω του Sea Around.Η πλατφόρμα, δηλαδή, καθιστά ευκολότερη την οργάνωση του στόλου και επιτρέπει σε διαχειριστές να ελέγχουν από ένα λογαριασμό αρκετά σκάφη και καπετάνιους.

Στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσουν νέους δρόμους στη θάλασσα και να κάνουν τις διακοπές μας πιο συναρπαστικές για όλους! Ακολούθησε το Sea Around στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνεις άμεσα τα νέα καλοκαιρινά νέα και προσφορές!.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ