- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Independent επιλέγει Ίο και όχι Οία
Γιατί να προτιμήσεις το νησί του Ομήρου από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο
Σε πρόσφατο αφιέρωμα του ο Independent «εκθειάζει» την Ίο. Η αντίστοιχης ομορφιάς αλλά λιγότερο φημισμένη «γειτόνισσα» της Σαντορίνης προσφέρει εξίσου εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα με αυτό της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών . Στα σοκάκια της μπορεί κανείς να απολαύσει ήρεμα τη θέα, χωρίς την παρέμβαση των selfie-sticks και μακριά από τη βοή ενός ατελείωτου πλήθους τουριστών, αναφέρει το δημοσίευμα.
Αν και το νησί της Ίου δεν διαθέτει δικό του αεροδρόμιο, οι επισκέπτες μπορούν να εξασφαλίσουν εξίσου εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό όπως και στους περισσότερο δημοφιλείς προορισμούς του Αιγαίου, Σαντορίνη και Μύκονο.
Η Χώρα του νησιού, βαμμένη στα χαρακτηριστικά κυκλαδίτικα χρώματα –στο μπλε και το λευκό-, κερδίζει σε αυθεντικότητα τις γειτόνισσες της. Και παρά την ηρεμία που διαθέτει την ημέρα, η Ίος αποκτά τα τελευταία χρόνια περισσότερο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με τα ζωντανά beach clubs, τα κομψά ξενοδοχεία και τα σύγχρονης αισθητικής εστιατόρια να προσελκύουν ένα περισσότερο «εκλεπτυσμένο» πλήθος να ανακαλύψει τα ειδυλλιακά τοπία του νησιού.
Από τους χώρους εστίασης του νησιού ο Independent ξεχωρίζει το Pathos Lounge Bar- Restaurant, ενώ κάνει εκτενή αναφορά στο Free Beach Bar και το συγκρότημα Far Out, ένα τεχνητό «χωριό» στην παραλία του Μυλοπότα που κατά τους θερινούς μήνες φιλοξενεί έως και 3.000 άτομα, ενώ έχει γίνει διάσημο για τα έντονα και ολοήμερα νεανικά πάρτυ.
Αν και ο Μυλοπότας είναι η γνωστότερη και μεγαλύτερη παραλία του νησιού, τον τίτλο της πιο εντυπωσιακής ακτής διεκδικεί η παραλία της Τρυπητής χάρη στα εντυπωσιακά της νερά, υπό των ήχο των οποίων τα «κρυστάλλινα» βότσαλα αναμιγνύονται με την άμμο . «Είναι απίστευτο να ανακαλύπτεις τόσο ερημικά μέρη τόσο κοντά στις ασφυκτικά γεμάτες Σαντορίνη και Μύκονο», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλτες με σκάφη, tailor-made εμπειρίες και νόστιμη κουζίνα
Ανακάλυψε τη Μήλο με σκάφος
Μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών
Ο screenwriter και podcaster γράφει για τη Μύκονο στις αρχές του '90
Προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι, μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα
Το Μουσείο προσφέρει σε έναν τυχερό μια μοναδική εμπειρία στη Μαδρίτη
Βρες τα πιο νόστιμα στέκια και τα καταλύματα που ονειρεύεσαι
Τρεις ανεξάρτητες βίλες που συνδυάζουν τη διακριτική πολυτέλεια με την αίσθηση της απόλυτης ιδιωτικότητας
Η ιστορία συναντά τη σύγχρονη αισθητική με τρόπο που σαγηνεύει
Από το Airbnb και τα beach bars μέχρι τον καύσωνα, τις διακοπές και την ακτοπλοΐα.
Ένα resort εμπνευσμένο από τη φύση, την απλότητα και τον αυθεντικό χαρακτήρα της Τήνου
Από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι το Μουντιάλ
Η πιο δροσερή καλοκαιρινή απόδραση στη Θάσο δεν είναι δίπλα στη θάλασσα
Πευκοδάση, ορεινά χωριά, εξωτικές παραλίες, φαράγγια, παραθαλάσσιες ταβέρνες και μικρές στάσεις που αξίζουν το ταξίδι σε ένα από τα πιο πολυσύνθετα νησιά της Ελλάδας
«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν νορβηγικά αλλά διστάζουν να μιλήσουν γιατί δεν έχουν ευχέρεια»
Χαρακτηρίζει το νησί ως «παράδεισο σε σχήμα πεταλούδας»
Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός γράφει για όλα όσα αγαπά στο νησί
Η συγγραφέας μάς αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα ζήσουμε εκατό χρόνια
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.