Ταξιδια

Τρόμος στον αέρα: Φωτιά σε μηχανή αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Λονδίνο – Αθήνα (εικόνες)

Οι διακοπές που μετατράπηκαν σε εφιάλτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371972-768395.jpg

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες των British Airways, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο με προορισμό το Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα Daily Mail ο Geoff Lye, μια απευθείας πτήση ρουτίνας που επρόκειτο να διαρκέσει 4 ώρες, εν τέλει διήρκησε 33 ώρες ενώ οι επιβάτες άλλαξαν 4 αεροπλάνα μεταξύ των οποίων κι ένα που πήρε φωτιά στον αέρα!

Περιγράφοντας την εμπειρία του στη βρετανική εφημερίδα, ο 67χρονος συνταξιούχος την χαρακτηρίζει «εφιάλτη» και δηλώνει πως ποτέ ξανά δεν θα ταξιδέψει με British Airways.

Ο Lye επρόκειτο, σύμφωνα με το εισιτήριό του να αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 5 Σεπτεμβρίου στις 13.15 (τοπική ώρα). Ωστόσο η πτήση ακυρώθηκε εξαιτίας μιας φωτεινής ένδειξης στο πιλοτήριο για ενδεχόμενη βλάβη. Έτσι, οι επιβάτες ενημερώθηκαν πως θα πετάξουν στις 5 το απόγευμα, κάτι που πάλι δεν έγινε. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός πως εξαιτίας της προηγούμενης καθυστέρησης το πλήρωμα θα ξεπερνούσε με αυτή την πτήση το ωράριό του.

Το τραγελαφικό είναι πως οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την ακύρωση και της δεύτερης πτήσης αφού είχαν παραμείνει μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνο για μία ολόκληρη ώρα! Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Lye, ο πιλότος τους είπε πως αυτή είναι «η πιο πιο ντροπιαστική ανακοίνωση που αναγκάστηκε να κάνει ποτέ».

Αφού φιλοξενήθηκε με έξοδα της εταιρείας σε ξενοδοχείο, το μεσημέρι της επομένης, στις 6 Σεπτεμβρίου, επιβιβάστηκε στο τρίτο αεροπλάνο του οποίου η μηχανή έπιασε φωτιά εν πτήσει! Έτσι, το αεροσκάφος επέστρεψε εσπευσμένα πίσω στο Χίθροου.

«Είμαι άθεος, αλλά εκείνη τη στιγμή προσευχήθηκα. Οι καρδιές μας χτυπούσαν σαν τρελές. Οι επιβάτες πίσω μου έλεγαν ότι μπορούσαν να δουν τις φλόγες που έβγαιναν από τη μηχανή» θυμάται ο 67χρονος επιβάτης.

«Όταν το αεροπλάνο πετούσε στα 6000 πόδια, μετά τον δυνατό κρότο, ξαφνικά σημειώθηκε μια σιωπή καθώς έκλεισαν τη δεξιά μηχανή. Ο κυβερνήτης είπε “όλα είναι υπό έλεγχο, πρέπει να κλείσουμε τη μηχανή, αλλά λυπάμαι, θα επιστρέψουμε στο Χίθρου”» προσθέτει.

Τελικά στις 7.40 το απόγευμα απογειώνεται και το τελευταίο αεροπλάνο, το οποίο έφτασε στην Αθήνα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στις 7 Σεπτεμβρίου, 33 ώρες μετά την πρώτη απογείωση!

Ο κ. Lye κατέληξε λέγοντας ότι ο τρόπος που η βρετανική εταιρεία χειρίστηκε την όλη κατάσταση τον έκανε να «ντρέπομαι που είμαι Βρετανός» και δήλωσε κατηγορηματικά ότι έπειτα από 40 χρόνια και όντας ο πιο πιστός πελάτης,  δεν πρόκειται να ξαναταξιδέψει με British Airways.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ