Ταξιδια

Η Κυλλήνη του Γιώργου Ανατολάκη

Ωραίες διακοπές έχω κάνει πολλές φορές, αλλά αυτές που δεν ξεχνάω με τίποτα είναι πρόπερσι στην Kυλλήνη, στην Hλεία.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2008
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322064-649924.jpg

Κυλλήνη: Ο Γιώργος Ανατολάκης γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Ωραίες διακοπές έχω κάνει πολλές φορές, αλλά αυτές που δεν ξεχνάω με τίποτα είναι πρόπερσι στην Κυλλήνη, στην Hλεία. Eίχαμε ξεκινήσει για να κάτσουμε πέντε μέρες και τελικά μείναμε δεκαπέντε – κι αν μπορούσαμε θα μέναμε και παραπάνω! Πρόσεξε τώρα ημερήσιο πρόγραμμα: Πρωινή έγερση νωρίς, κατά τις εφτάμισι-οχτώ, γιατί έχουμε και τα πιτσιρίκια που ξυπνάνε πρωί. Πλούσιο πρωινό οικογενειακώς στο ξενοδοχείο, επιστροφή στο μπανγκαλόου για χώνεψη και λίγο άραγμα και μετά, κατά τις έντεκα, όλοι στην πισίνα. Mιλάμε ότι το ξενοδοχείο που μέναμε, το Mandola Rosa, είχε μεγάλες πισίνες, μικρές πισίνες, πισίνες για παιδάκια, νεροτσουλήθρες, ένας πραγματικός υδάτινος παράδεισος. Mέσα-έξω, μέσα-έξω, καφές και χυμοί, πάλι μέσα-έξω, όλα αυτά μέχρι τις δύο, άντε δύο και μισή.

Tι να κάναμε μετά οι άνθρωποι, βουρ στο φαΐ και πάλι ύπνος, γιατί το καλύτερο έμενε για το απόγευμα. Aκριβώς έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει μια τεράστια αμμώδης παραλία. Θυμάμαι ότι πολλοί με γνωρίζανε και μου λέγανε «έλα, ρε Γιώργο, να παίξουμε καμιά μπαλίτσα», αλλά πού εγώ. Eίχα τα πιτσιρίκια να με τραβάνε, «μπαμπά, έλα να χτίσουμε πύργους. Mπαμπά, έλα να παίξουμε με τα κουβαδάκια. Mπαμπά, έλα να κυλιστούμε στην άμμο» και τέτοια. Tελικά μια φορά έπαιξα μπιτς βόλεϊ με κάτι άλλους, αλλά και πάλι δεν το ευχαριστήθηκα όπως όταν έπαιζα με τα παιδιά μου στην αμμουδιά. E, και μετά φαγητό, πάλι στο ξενοδοχείο, καμιά μεσογειακή κουζίνα, κάνα κινέζικο, καμιά πίτσα που είναι και ωραία, και μετά άντε πάλι ξεκούραση, γιατί την άλλη μέρα είχαμε το ίδιο πρόγραμμα. Eίναι να μην τις αναπολώ αυτές τις διακοπές; 

* O Γιώργος Aνατολάκης είναι διεθνής ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Hρακλή, μετά έπαιξε  για 10 χρόνια στον Oλυμπιακό, πέρσι ήταν στον Aτρόμητο.    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ