Ταξιδια

Η Λευκάδα του Κωνσταντή Ροκόφυλλου

Η περιοχή της Λευκάδας είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας.

ΤΕΥΧΟΣ 401
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24240-53722.jpg

Λευκάδα: Ο Κωνσταντής Ροκόφυλλος γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Χειμώνας 2005. Είμαι στην Κηφισίας κολλημένος στην κίνηση ανάμεσα σε χιλιάδες στρεσαρισμένους ανθρώπους. Σκηνή που ζούσα καθημερινά, αλλά εκείνη τη μέρα αποφάσισα ότι η Αθήνα τέλειωσε για μένα. Ο δρόμος με έφερε στην περιοχή της Λευκάδας, αγαπημένο μέρος από τα εφηβικά χρόνια, που περνούσα τα καλοκαίρια μου στο κτήμα του Χάρη Καββαδά στον Επίσκοπο, εκεί που σήμερα έφτιαξε το Κ Bar, από τα ωραιότερα μέρη στο νησί. Εδώ ανακάλυψα και την Πάλαιρο, ένα πανέρμοφο μέρος στις ακτές του Ιονίου απέναντι από τη Λευκάδα, όπου επέλεξα να ζήσω και να πραγματοποιήσω τα επενδυτικά μου σχέδια σε σχέση με τον τουρισμό με την ευρύτερη έννοια.

Η περιοχή της Λευκάδας είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Το νησί είναι συνδεδεμένο με τη στεριά με μια γέφυρα ώστε να μην αισθάνεσαι ποτέ αποκλεισμένος, δίπλα σε διεθνές αεροδρόμιο, με τις δυτικές παραλίες Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι στο TOP 10 της Ευρώπης, με πανέρμορφα ορεινά χωριά. Ναι, η ανατολική ακτή χάλασε αρκετά από την απότομη ανάπτυξη μετά τη δημοσιότητα του Ωνάση στον Σκορπιό. Η δυτική πλευρά, όμως, είναι μαγική. Όλη η περιοχή από το Αθάνι μέχρι το ακρωτήριο Λευκάτα, όπου αυτοκτόνησε η ερωτευμένη Σαπφώ, είναι μια καταπράσινη περιοχή με επιβλητικούς γκρεμούς. Η θέα στο απέραντο γαλάζιο είναι μαγευτική, κάτω από τους γκρεμούς με τα πεύκα που κρέμονται βρίσκονται οι παραλίες με το μοναδικό βαθύ τιρκουάζ χρώμα και τα ηλιοβασιλέματα είναι υπέροχα. Στο γυρισμό προς την πόλη, η Ράχη στην Εξάνθεια είναι το σωστό μέρος για φαγητό σε ωραίο περιβάλλον με τέλεια θέα στη δύση.

Τα χωριά είναι όμορφα και έχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, όπως δείχνει το παράδειγμα της Κατούνας, όπου η Μαρία Μάτσα έφτιαξε το ωραιότερο ξενοδοχείο του νησιού από πέτρινα σπίτια, το ρομαντικό Pavezzo. Η πόλη της Λευκάδας, γεμάτη πεζόδρομους και όμορφα σοκάκια όπου όλοι κυκλοφορούν με ποδήλατο, με μία από τις καλύτερες μαρίνες στην Ελλάδα και με ενδιαφέρουσα μείξη ντόπιων και ξένων, αποτελεί ιδανικό μέρος για να ζει κανείς όλο το χρόνο.

Η Λευκάδα και η Πάλαιρος είναι τα ιδανικά ορμητήρια για το πέλαγος ανάμεσα σε Στερεά Ελλάδα, Λευκάδα, Ιθάκη και Κεφαλλονιά, «Little Ionian» όπως το ονομάζουν οι ξένοι, που είναι ο Νο1 προορισμός για ιστιοπλοΐα στην Ευρώπη. Το Μεγανήσι, που ο Άρης Βεζενές έφτιαξε την καλύτερη τρατορία, ο Σκορπιός, η Μαδουρή του Βαλαωρίτη, ο Κάλαμος με την ωραία Χώρα και το Πόρτο Λεόνε, η Άτοκος με τα απίθανα νερά, τα Σύβοτα με το μπαράκι Λιοτρίβι του Σπύρου στην είσοδο του λιμανιού, ο Καστός που φέτος άνοιξε τo Traverso, ένα πολύ ωραίο πέτρινο καφενείο, και η Πάλαιρος με το Yacht Club με δική του παραλία δίπλα στη μαρίνα, σας περιμένουν να τα απολαύσετε.


Φώτο: Ο Κ.Ρ. στο Yacht Club, Πάλαιρος

* Ο Κ.Ρ. είναι επιχειρηματίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ